Протизаконні особливості агітації за кандидата від Партії регіонів у селі Коновка

konovka1

 
6 вересня у селі Коновка (Кельменецький район, Чернівецька область) зафіксовано факт розміщення прапору, агітаційної продукції Партії регіонів та кандидата в народні депутати в 204 виборчому округу Артема Семенюка в місцевій школі. 


Як пояснила директор навчального закладу, посприяв такому розміщенню «соціальний працівник». Також з розмови стало відомо про особливості роботи «соціального працівника» в цьому населеному пункті та про допомогу, яку здійснює кандидат Артем Семенюк освітній галузі району.

Спостерігач ОПОРИ, який перебував 26 вересня 2012 року в селі Коновка (Кельменецький район, Чернівецька область), помітив, що у дворі навчально-виховного комплексу цього села на місці державного прапора України встановлено прапор Партії регіонів, а на вхідних шкільних дверях розміщена агітаційна листівка кандидата в народні депутати по 204-му одномандатному округу від Партії регіонів Артема Семенюка.

Як стало відомо з розмови з директором школи, агітація була розміщена за її відома та при сприянні «соціального працівника», який в самій школи використовує частину приміщення для своєї роботи із незахищеними категоріями населення, а також й для зберігання агітаційної продукції Партії регіонів.

Також директор навчального закладу розповіла про «допомогу», яку здійснює кандидат Артем Семенюк для її школи («подарував» принтер та ксерокс) та для інших шкіл району (в сусідньому селі Ленківці, наприклад, «робить опалення в школі»).

У ч. 4, ст. 74 закону «Про вибори народних депутатів України» сказано: «Забороняється розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності».

Окрім того, не може не викликати засудження практика поєднання роботи «соціального працівника» (державного службовця) та агітатора Партії регіонів, а також розміщення робочого місця партійного агітатора з усіма агітаційними атрибутами в приміщенні сільської школи, повідомляє прес-служба ГМ ОПОРА.

konovka2

konovka3



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.