У Полтавській області соціальних працівників примушують агітувати за Партію регіонів

sots prots

 
У розпорядження прес-служби Об’єднаної опозиції «Батьківщина» потрапило відеоінтерв’ю, в якому соціальний працівник з Полтавської області зізнається, що її та її колег змушують замість роботи займатися агітацією за Партію регіонів та соціальні ініціативи президента.


Так, Олена Черевко, яка з червня працює соціальним працівником при Ряськівській сільраді Машівського району Полтавської області, розповіла, що райдержадміністрація по суті виконує функції виборчого штабу провладної партії. А окремі посадовці під виглядом проведення семінарів збирають в приміщенні органу державної влади агітаторів від Партії регіонів та соціальних працівників району для інструктування по роз’ясненню населенню соціальних ініціатив президента й уряду.

Згідно із її посадовими інструкціями, жінка має опікуватися кризовими родинами із складними життєвими обставинами. А згідно із директивами керівника районного центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді та заступника голови Машівської райдержадміністрації, усі 16 соціальних працівників у районі повинні фактично займатися агітацією за Партію регіонів, стверджує Олена Черевко.

Через відмову збирати списки прихильників ПР Олені Черевко оголосили догану через нібито неналежну роботу.



Об’єднана опозиція «Батьківщина» заявляє, що факти, наведені у цьому інтерв’ю, є типовими для ситуації в усіх областях України. 12 тисяч соціальних працівників, набраних за бюджетний кошт, насправді зухвало змушують займатися передвиборною агітацією.

«Батьківщина» наголошує, що це є грубим порушенням закону, яке вимагає кримінальної відповідальності – як мінімум, в частині нецільового використання бюджетних коштів. На переконання опозиції, нести таку кримінальну відповідальність має персонально 3-й номер списку Партії регіонів, віце-прем’єр-міністр Сергій Тігіпко, під чиїм патронатом і була створена мережа соціальних працівників.

«Сергій Тігіпко анітрохи не змінився: ще у 2004-му році, будучи керівником штабу Януковича, він відзначився використанням адмінресурсу та брудних технологій. Так само він діє і через 8 років», - підкреслили в «Батьківщині», повідомляє byut.com.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.