ГПУ тримає на контролі ситуацію, пов’язану з обшуком офісу «Батьківщини» на Вінничині

batkivschina

 
Органи прокуратури здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 157 Кримінального кодексу України (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача), повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».


Встановлено, що до Вінницького міськвідділу міліції звернувся народний депутат України Григорій Заболотний із заявою щодо розповсюдження у м. Вінниці регіональною газетою неправдивих відомостей про одного з кандидатів на пост Президента України. Окрім того, у заяві зазначаються дані про наявність недостовірної інформації компрометуючого характеру щодо цього ж кандидата в іншому друкованому виданні.

Водночас, органами міліції проводиться досудове розслідування за фактом неправдивого повідомлення про замінування кабінету голови обласного осередку ВО «Батьківщина», відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності).

Встановлено, що 14 травня невідома особа повідомила про замінування кабінету голови партійного осередку, який знаходиться в приміщенні Вінницької обласної державної адміністрації по вул. Соборній, 72. Під час огляду будівлі ОДА та прилеглої території вибухових предметів знайдено не було. Разом з тим, у приміщеннях, які використовуються ВО «Батьківщина», виявлено примірники одного з вищезгаданих видань.

За результатами огляду та з метою встановлення осіб, причетних до розповсюдження тиражу газети з недостовірною та компрометуючою інформацією щодо кандидата в Президенти, правоохоронцями ініційовано проведення обшуків в приміщеннях обласного осередку ВО «Батьківщина» та одній із приватних друкарень на підставі дозволу слідчого – судді.

В рамках проведення досудового розслідування буде також надано правову оцінку діям працівників органів внутрішніх справ в офісі ВО «Батьківщина» у Вінниці.

Хід розслідування кримінального провадження перебуває на контролі керівництва Генеральної прокуратури.

Як повідомила прес-служба партії «Батьківщина», сьогодні близько 17.00 до офісу Вінницької обласної партійної організації «ВО «Батьківщина» зайшли міліціонери і повідомили працівників про начебто замінювання громадської приймальні депутата Вінницької обласної ради Людмили Щербаківської.

Правоохоронці в категоричній формі запропонували звільнити приміщення. З триповерхової будівлі, де крім офісу «Батьківщини» знаходиться ще з десяток різних організацій, було евакуйовано близько ста людей.

Заступник голови Вінницької обласної партійної організації «Батьківщина» Владислав Рой залишився в приміщенні громадської приймальні. Він був присутній при слідчих діях, які проводила міліція.

«Правоохоронці дуже швидко провели огляд приміщення на предмет наявності вибухівки. Міліціонерів більше цікавили документи, які знаходяться в громадській приймальні. Особливу увагу вони приділили вивченню агітаційної продукції», - сказав Владислав Рой.

«Таким чином, в офісі «ВО «Батьківщини» було вчинено фактично обшук. Натомість жодних документів, які б давали підстави для цього, міліціонери не надали, не дивлячись на те, що Владислав Рой неодноразово вимагав надати ці документи», - йдеться у заяві Вінницької «Батьківщини».

Працівників офісів в цей час тримали під відкритим небом, незважаючи на негоду. Все відбувалося у неробочий час.

«Тільки під тиском громадськості та журналістів люди змогли зайти у приміщення. Працівники, які зайшли до громадської приймальні Людмили Щербаківської, побачили, що в кімнаті знаходиться багато правоохоронців – був майже увесь керівний склад міської міліції. Правоохоронці постійно радились по телефону і отримували вказівки щодо подальших дій. Тільки завдяки присутності журналістів агітаційні матеріали не було вилучено», - зазначається у повідомленні.

На даний момент декілька працівників офісів силою утримуються в приміщенні представниками правоохоронних органів, мотивуючи це тим, що вони начебто чекають на постанову суду, і до цього часу ніхто будівлю не покине.

За словами Людмили Щербаківської, такі дії вінницької міліції могли бути «ініційовані виборчим штабом одного з кандидатів у президенти, який є конкурентом лідера «Батьківщини».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.