​WikiLeaks натякнув про причетність до DDoS-атак на США

Невдовзі після того, як великі сайти, такі як Twitter, Amazon, Paypal і Spotify, були змушені перейти в автономний режим рано-вранці в п'ятницю, засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж сигналізував причетність до DDoS-атак своїх «прихильників», пише видання International Business Times. Ці напади спрямовувалися на головну компанію з управління інтернет-продуктивністю, Dyn, що могло викликати збій у роботі сайтів, повідомляє «Голос Америки».


Згідно з CNBC, компанія Dyn повідомила, що атака була «добре спланована і виконана, виходячи з десятків мільйонів IP-адрес одночасно».

Атаки відбулися всього через кілька днів після того, як Ассанж заявив, що Сполучені Штати намагаються відрізати його від зовнішнього світу, усунувши його доступ до Інтернету, поки він перебуває забарикадований у посольстві Еквадору в Лондоні. Уряд Еквадору підтвердив скарги WikiLeaks, що підключення Ассанжа до Інтернету було відрізано, цитуючи втручання в президентські вибори США як причину видалення доступу, розповідає International Business Times.

«Уряд Еквадору дотримується принципу невтручання у внутрішні справи інших держав. Він не втручається в зовнішні виборчі процеси, а також не виступає на користь якого-небудь конкретного кандидата», - країна заявила у вівторок.

У той час, як Міністерство внутрішньої безпеки США заявило, що «розслідує усі можливі причини» атак на сайти, видання WikiLeaks використовувало свій Twitter, щоби вказати, що ті, які підтримують роботу їхньої організації, могли організувати хакерські атаки, інформує International Business Times.

«Пан Ассанж все ще живий, і WikiLeaks досі публікується», - заявило видання на своїй власній сторінці у Twitter і попросило своїх «прихильників» відступити після того, як вони довели свою точку зору.

Потім контроверсійна організація опублікувала інший твіт: «Адміністрація Обами не повинна була пробувати зловживати своїми державними інструментами, щоб зупинити критику на адресу кандидата від правлячої партії».

WikiLeaks і Ассанж є відповідальними за оприлюднення ряду спірних урядових документів і, зовсім недавно, цілого потоку електронних листів кандидата в президенти США від демократів Гілларі Клінтон, які показують її та її партію в невигідному світлі.

Джуліан Ассанж. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.