​Трамп використовував пожертви Фонду Трампа на власні потреби і має за це сплатити штраф

Президент США Дональд Трампа має сплатити 2 мільйони доларів штрафу. Таке рішення прийняла суддя Мангеттена в рамках врегулювання судової суперечки, розпочатої минулого року з позову прокурора Нью-Йорка, в якому Трампа звинуватили у використанні грошей фундації у цілях бізнесу та виборчої кампанії. Зокрема, йдеться про 2,8 мільйона доларів пожертвуваних фундації в штаті Айова на потреби ветеранів у січні 2016 року, повідомляє «Голос Америки».


У рамках врегулювання президент Трамп визнав, що використовував гроші, отримані Фундацією Дональда Трампа, не за призначенням, а для того, щоб просувати свою кандидатуру на президентських виборах, сплатити борги бізнесу та на власні потреби, зокрема придбання за 10 000 доларів власного портрета для свого готелю в Маямі.

Все ж у четвер увечері Трамп розмістив заяву у Twitter, у якій різко розкритикував рішення суду, заявивши, що «Генеральний прокурор Нью-Йорка навмисне невірно представляє врегулювання з політичних мотивів».

«Кожен цент з 19 мільйонів, зібраних Фундацією Трампа коштів, пішли на сотні чудових доброчинних програм з практично відсутніми витратами», - йдеться в заяві президента.

Фундація Трампа припинила роботу в грудні, через півроку після того, як служба генерального прокурора звернулась до суду.

Згідно до рішення, юристи Трампа погодились всі активи Фундації Трампа, що залишились, на суму 1,7 мільйона доларів передати групі доброчинних організацій, не пов'язаних з президентом. Штраф у 2 мільйони доларів буде сплачено тим самим організаціям.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.