​Мільйонна позика Бориса Джонсона призвела до відставки голови Бі-Бі-Сі - англійського експрем’єра підозрюють у схильності до кумівства


Участь у справі щодо позики Бориса Джонсона під час його перебування на посаді прем’єр-міністра Великої Британії голови Британської телерадіомовної корпорації (Бі-Бі-Сі) Річарда Шарпа призвела до його відставки, повідомляє сам британський суспільний мовник, пише «Голос Америки».

Шарп оголосив 28 квітня, що подав заяву і залишить посаду цього літа, оскільки розслідування обставин його призначення виявило те, що було названо проблемою з «конфліктом інтересів».

Розслідування спричинила публікація в газеті Sunday Times про те, що Річард Шарп, близький соратник Бориса Джонсона і донор Консервативної партії, сприяв домовленостям про приватну позику для Джонсона і що це могло впливати на призначення Шарпа на керівну посаду.

Статут Бі-Бі-Сі гарантує незалежність корпорації і британський суспільний мовник фінансується прямою абонентською платою, але уряд призначає голову корпорації.

Скандал з Річардом Шарпом викликав звинувачення критиків на адресу Бориса Джонсона у схильності до кумівства.

Борис Джонсон не порушив законів, позичивши гроші - £800,000 (приблизно $1 млн.) в одного зі своїх далеких родичів Сема Блайта, мовиться у публікації.

Річард Шарп також у своїй заяві про відставку наголосив, що не порушив правил, коли наприкінці 2020 року відрекомендував Блайта державному службовцю для подальшого облаштування фінансової справи з Джонсоном.

Згідно з розслідуванням, Шарп напряму не був причетний до позики, але проблемним виявилося те, що він в той час мав розмови з прем'єр-міністром і казав йому, що висуватиме свою кандидатуру на посаду голови Бі-Бі-Сі.

Річард Шарп був змушений частково погодитися з висновками звіту, в якому сказано, що його послуга прем'єр-міністру і призначення його на посаду створило враження конфлікту інтересів.

«Я відчуваю, що якби я залишався на цій посаді до кінця терміну, то ця справа могла відвертати увагу від гарної роботи Бі-Бі-Сі», - сказав Шарп в оголошенні про відставку.

Борис Джонсон. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Рашисты совершили два преступных удара по Харькову и Одессе, обстреляв баллистическими ракетами С-300 и Искандер жилые районы обеих городов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.