​Мільйонна позика Бориса Джонсона призвела до відставки голови Бі-Бі-Сі - англійського експрем’єра підозрюють у схильності до кумівства


Участь у справі щодо позики Бориса Джонсона під час його перебування на посаді прем’єр-міністра Великої Британії голови Британської телерадіомовної корпорації (Бі-Бі-Сі) Річарда Шарпа призвела до його відставки, повідомляє сам британський суспільний мовник, пише «Голос Америки».

Шарп оголосив 28 квітня, що подав заяву і залишить посаду цього літа, оскільки розслідування обставин його призначення виявило те, що було названо проблемою з «конфліктом інтересів».

Розслідування спричинила публікація в газеті Sunday Times про те, що Річард Шарп, близький соратник Бориса Джонсона і донор Консервативної партії, сприяв домовленостям про приватну позику для Джонсона і що це могло впливати на призначення Шарпа на керівну посаду.

Статут Бі-Бі-Сі гарантує незалежність корпорації і британський суспільний мовник фінансується прямою абонентською платою, але уряд призначає голову корпорації.

Скандал з Річардом Шарпом викликав звинувачення критиків на адресу Бориса Джонсона у схильності до кумівства.

Борис Джонсон не порушив законів, позичивши гроші - £800,000 (приблизно $1 млн.) в одного зі своїх далеких родичів Сема Блайта, мовиться у публікації.

Річард Шарп також у своїй заяві про відставку наголосив, що не порушив правил, коли наприкінці 2020 року відрекомендував Блайта державному службовцю для подальшого облаштування фінансової справи з Джонсоном.

Згідно з розслідуванням, Шарп напряму не був причетний до позики, але проблемним виявилося те, що він в той час мав розмови з прем'єр-міністром і казав йому, що висуватиме свою кандидатуру на посаду голови Бі-Бі-Сі.

Річард Шарп був змушений частково погодитися з висновками звіту, в якому сказано, що його послуга прем'єр-міністру і призначення його на посаду створило враження конфлікту інтересів.

«Я відчуваю, що якби я залишався на цій посаді до кінця терміну, то ця справа могла відвертати увагу від гарної роботи Бі-Бі-Сі», - сказав Шарп в оголошенні про відставку.

Борис Джонсон. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг этой ночью атаковал нашу страну беспилотниками типа «шахед». Пуски БпЛА производились с мыса Чауда (Крым) и Приморско-Ахтарска (рф)

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.