​Трамп попросить суддю відкласти або відхилити справу про приховування грошей, виплачених порно зірці Стормі Деніелс

У понеділок Дональд Трамп попросить суддю відкласти або скасувати судовий процес за звинуваченнями, пов’язаними з приховуванням грошей, виплачених порнозірці, посилаючись на тисячі сторінок потенційних доказів про свідка Майкла Коена, які передала прокуратура лише тиждень тому, повідомляє Reuters.

Колишній адвокат Трампа Коен заплатив 130 000 доларів, щоб змусити замовкнути актрису фільмів для дорослих Стормі Деніелс перед виборами 2016 року про сексуальний зв’язок, який, за її словами, був у неї з Трампом десять років тому – зустріч, яку Трамп заперечує.


Адвокати Трампа звинувачують офіс окружного прокурора Манхеттена Елвіна Брегга, який висунув кримінальні звинувачення, у спробі приховати документи, які могли б допомогти їм оскаржити довіру до Коена.

Документи надійшли з офісу прокурора США на Манхеттені, який раніше розслідував платіж, але не висунув звинувачення Трампу. Коен засвідчив, що Трамп наказав йому здійснити платіж, і пішов у в'язницю після того, як визнав себе винним у порушенні законів про фінансування кампанії.

Суд над Трампом спочатку був запланований на понеділок, але прокурори погодилися на 30-денну відстрочку, щоб дати Трампу час ознайомитися з новими документами. Захист Трампа просить суддю Хуана Мерчана відстрочити або взагалі зняти звинувачення через пізнє розголошення.

Рішення Мерчана закладе курс на те, що може стати першим в історії кримінальним процесом проти колишнього президента. Трамп, кандидат від Республіканської партії, який кине виклик президенту від Демократичної партії Джо Байдену на виборах 5 листопада, не визнав себе винним і назвав справу політично мотивованим «полюванням на відьом».

У понеділок вранці Трамп заявив, що справу слід закрити.

«Жодного злочину», — написав він на своїй платформі Truth Social.

Ця справа є однією з кількох судових негараздів, з якими стикається 77-річний Трамп, розгортаючи свою передвиборчу кампанію 2024 року. У понеділок він стикається з кінцевим терміном, щоб відшкодувати вирок у цивільному шахрайстві на суму 454 мільйони доларів США за маніпулювання вартістю його нерухомості з метою обману кредиторів, інакше штат Нью-Йорк ризикує конфіскувати його майно.

Він стикається з трьома іншими кримінальними справами, які зосереджені на його спробах скасувати програш Байдену в 2020 році та його роботі з конфіденційними державними документами після відходу з посади в 2021 році. Він не визнав себе винним за всіма звинуваченнями.

Трамп домагався відстрочки у більшості випадків і успішно відклав дату початку свого федерального процесу у Вашингтоні, округ Колумбія, на початок березня у зв’язку з виборами 2020 року, оскільки він подав апеляцію щодо недоторканності президента. Верховний суд США має заслухати аргументи у цій справі 25 квітня.

Він також використовував свої кримінальні справи, щоб спробувати зібрати гроші від прихильників, оскільки відстає від Байдена у зборі коштів.

Прокурори кажуть, що винагорода Деніелс, чиє справжнє ім'я Стефані Кліффорд, була частиною ширшої схеми «зловити та вбити», яку Коен і Трамп розробили, щоб підвищити рейтинг його кандидатури, купивши мовчання людей, які мали шкідливу інформацію.

Адвокати Трампа стверджують, що ця оплата була спрямована на те, щоб позбавити його та його родину від збентеження, а не на користь його успішної кампанії 2016 року.

У січні адвокати захисту викликали федеральних прокурорів для отримання банківських документів, телефонів і електронної пошти Коена після того, як Мерчан відмовив у їхньому запиті отримати деякі з цих матеріалів від самого Коена.

«Вони намагалися перешкодити нашим зусиллям зі збору доказів, які ми маємо право переглядати та використовувати у зв’язку з нашим захистом у судовому процесі», — написали адвокати Трампа в судовій заяві від 15 лютого, посилаючись на державних обвинувачів.

Прокурори кажуть, що подальші затримки не потрібні, оскільки більшість нових документів не мають відношення до справи або є дублікатами матеріалів, які вже були у Трампа.

Адвокати заявили, що звернулися до федеральних прокурорів з проханням надати інформацію щодо їхньої справи проти Коена та передали матеріали захисту в червні минулого року.

«Відповідач вжив усіх можливих заходів, щоб уникнути відповідальності у цій справі, - написали прокурори офісу Брегга в судовій заяві від 21 березня. - Досить. Цю тактику підсудного та захисника слід припинити».

Стефані Кліффорд та Дональд Трамп. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.