​Раніше засуджений за неправдиві свідчення колишній адвокат Трампа свідчить проти нього

Майкл Коен, раніше засуджений за неправдиві свідчення, колишній адвокат і підручний Дональда Трампа, почав давати свідчення проти нього в понеділок у суді в Нью-Йорку, розповідаючи присяжним, як за вказівкою Трампа він допомагав організовувати виплату, щоб уникнути звинувачень в непристойній поведінці проти нього під час президентських виборів у 2016 році, повідомляє Голос Америки.

Коен свідчив, що він домовився про виплату 30 000 доларів швейцару в будинку Трампа в Нью-Йорку, який висунув, як виявилося, неправдиві звинувачення, що Трамп має позашлюбну дитину.

Пізніше Коен розповів журі з 12 членів, що він допоміг домовитися через таблоїд National Enquirer про угоду на 150 000 доларів США з моделлю Playboy Керен Макдугал, щоб утримати її від публічних заяв про 10-місячний роман із Трампом у 2006-2007 роках.

Коен сказав, що коли він вперше назвав ім'я Макдугал Трампу, він сказав: «Вона справді красива». Але коли Коен попередив Трампа, що Макдугал продає свою історію, Трамп сказав йому «подбати, щоб її не опублікували».

Трамп спростував заяву Макдугал про роман, і не очікується, що вона буде викликана як свідок у справі. Але розповідь Коена підтвердили попередні свідчення видавця таблоїда Девіда Пекера в ході чотиритижневого судового процесу про те, як він заплатив Макдугал за її історію, не маючи наміру публікувати будь-яку інформацію про ймовірні зв’язки з Трампом. Це була схема, щоб поховати негативні історії про Трампа і допомогти йому виграти президентство.

Пекер сказав, що він заплатив гроші Макдугал і очікував, що Трамп поверне гроші, але цього не сталось.

Після свідчень про Макдугал Коен мав описати основні події звинувачень проти Трампа.

77-річного Трампа звинувачують за 34 пунктами у фальсифікації ділової звітності «Організації Трампа», щоб приховати відшкодування Коену 130 000 доларів США, які Коен виплатив порнозірці Стормі Деніелс якраз перед днем голосування вісім років тому.

Їй заплатили, щоб вона не розповідала про побачення з Трампом на одну ніч у 2006 році. Трамп спростував заяву Деніелс про зв'язок на турнірі знаменитостей з гольфу на озері Тахо в західному штаті Невада. Він сказав, що відшкодування Коену в 2017 році були платою за його юридичну роботу. Трамп також заперечує всі висунуті йому кримінальні звинувачення.

57-річний Коен розповів, як він працював на Трампа з початку 2000-х років, роблячи «все, що той хотів», і підпорядковувався лише Трампу в «Організації Трампа».

Стосунки між двома чоловіками зіпсувалися в 2018 році, коли Коен визнав себе винним у порушенні фінансування передвиборчої кампанії, пов’язаної з угодою про приховування виплат Деніелс та іншими правопорушеннями, включаючи порушення присяги і надання неправдивих свідчень Конгресу про можливу угоду Трампа з нерухомістю в москві.

Коен провів 13 з половиною місяців у федеральній в'язниці та півтора року в домашньому ув'язненні. Після свого звільнення він критикував Трампа. Незважаючи на спроби прокурорів приборкати його зневажливі коментарі щодо Трампа, Коен нещодавно опублікував у TikTok відео, на якому він за ґратами одягнений у футболку із зображенням Трампа.

Трамп знову балотується в президенти і водночас сидить у залі суду як обвинувачений у кримінальних справах, Коен використав це в іншому коментарі TikTok, сказавши: «Трамп 2024? Скоріше Трамп 20-24 років». Якщо його визнають винним, Трампа можуть засудити до випробувального терміну або ув’язнити на строк до чотирьох років.

Ім’я Коена згадувалося майже щодня протягом трьох тижнів свідчень. Свідки звинувачення часто описували його як вимогливого, мінливого, непристойного і завжди лояльного до Трампа — поки він не став ключовим свідком обвинувачення. Один зі свідків, Кіт Девідсон, адвокат Деніелс, назвав Коена «придурком» і уникав розмови з ним, коли міг.

Прокурори змальовували негативний портрет Коена, свого головного свідка, добре знаючи, що адвокати захисту Трампа затаврують його як засудженого брехуна, якому не можна вірити. Але прокурори готові змусити Коена розповісти присяжним, як незадовго до виборів вісім років тому «за вказівкою» Трампа він заплатив Деніелс за мовчання. Вони стверджують, що Коен зустрівся з Трампом в Овальному кабінеті Білого дому лише через кілька тижнів після інавгурації Трампа для обговорення плану відшкодування.

Адвокати Трампа припустили, що виплата порнозірці була спробою тогочасного кандидата в президенти приховати заяву Деніелс про сексуальний зв’язок із Трампом, щоб не дати про це почути його дружині Меланії, і не мала нічого спільного зі спробами вплинути на результати виборів 2016 року. Команда колишнього президента також припустила, що Коен без відома Трампа заплатив Деніелс із щирого серця. Але один із найближчих помічників Трампа в Білому домі, Хоуп Хікс, висміяла цю пропозицію, сказавши, що це «нехарактерно для Майкла».

Минулого тижня у нудній презентації кожного документа двоє службовців компанії Трампа, які займаються розрахунками заробітної плати, показали, як вони обробляли 11 рахунків, 11 ваучерів і 12 чеків, пов’язаних із виплатами відшкодування Коену в 2017 році, і що Трамп підписав більшість чеків на відшкодування Коену.

Прокурор Джошуа Стінгласс повідомив судді Верховного суду Нью-Йорка Хуану Мерчану, що обвинувачення може завершити свою справу цього тижня свідченнями Коена та ще одного неназваного свідка.

Коли обвинувачення завершить свою справу, команда Трампа матиме шанс представити свій захист. Трамп часто заявляв, що планує дати свідчення на свій захист, щоб спростувати заяву Деніелс про їхній зв’язок і кримінальні звинувачення, які йому пред’явлені. Однак поки що неясно, чи свідчитиме Трамп, знаючи, що його чекає ретельний перехресний допит прокурорів.

Майкл Коен. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

На линии фронта ситуация остается тяжелой, но стабильной. За прошедшие сутки на линии фронта произошло 123 боевых столкновения

детальніше

Опитування

Чи вважаєте Ви Зеленського легітимним президентом після завершення терміну перебування на посаді?

Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.