Українським та польським політикам відмовлено у зустрічі з льотчицею Надією Савченко

n savchenko

 
Народному депутату від «УДАРу» Оксані Продан та іншим українським та польським політикам і консулу України відмовлено у зустрічі з українською льотчицею Надією Савченко, яка перебуває в СІЗО у Воронежі. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі «УДАРу».


За словами Оксани Продан, керівництво слідчого ізолятора відмову надати право на зустріч мотивувало тим, що слідчий не надав відповідного дозволу на запит консула. Вона зауважила, що політики намагалися зустрітися з Савченко, щоб дізнатися, чи дотримуються права української громадянки, яка була викрадена на території України і силоміць доставлена до Росії. «Нас не тільки не впустили до Надії, а і не дозволили знаходитися біля СІЗО після зустрічі з його керівництвом», - додала народний депутат.

Оксана Продан передала адвокатом Надії листи від її мами та Президента України Петра Порошенка. Вона зауважила, що листи були передані українській льотчиці і вона написала відповідь на них.

«УДАР» висловлює обурення діями російської влади, яка силоміць утримує громадянку України, порушуючи всі норми міжнародного права. «Ми вимагаємо від Росії дотримуватися міжнародного законодавства і негайно звільнити Надію Савченко та дати їй можливість повернутися до України», - наголошують в партії.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.