Командувач НАТО попереджає Москву: більше ніяких прихованих вторгнень

rusa vtorgenie

 

15 вересня командувач Об'єднаними силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав зробив Росії не надто завуальований натяк: за його словами, Організація Північноатлантичного договору надалі вважатиме секретні та неофіційні вторгнення приводом до війни, передає The Daily Beast Елі Лейк, повідомляють «Конфлікти і закони».


«Європа занадто добре знайома з цими прихованими вторгненнями. Росія в лютому цього року направила загони спецпідрозділів в формі без розпізнавальних знаків до Криму, а потім на схід України для спільної з тамтешньою російською меншиною роботи для розв’язання повстання», - йдеться в статті.

«Виступаючи на засіданні Атлантичної ради, Брідлав заявив: якщо Кремль випробує це на одній з держав НАТО, що межують з Росією, наприклад на колишніх радянських республіках Балтії, він ризикує привести в дію 5-ту статтю Північноатлантичного договору, згідно з якою альянс встає на захист атакованої країни-учасниці», - повідомляє Лейк.

«Ми повинні проаналізувати розклад сил в наших прикордонних країнах зі значним російським населенням і те, як нам краще підготуватися до початку гібридної війни, - цитує Брідлава The Daily Beast. - Як нам підготувати союзників до розпізнавання, розуміння та стримування першої хвилі сценарію з використанням «зелених чоловічків».

Із заяв генерала випливає, що учасники альянсу згодні з тим, що «у разі співвіднесення цих «зелених чоловічків» з країною-агресором в дію вступає 5-та стаття Статуту і тоді можуть бути задіяні всі засоби НАТО».

Брідлав також зазначив, що «починає помічати» схоже потайне чи гібридне вторгнення в Молдавію: «Ми бачили, як цей сценарій розігрувався в Криму, як він розігрувався на сході України, а тепер ми починаємо помічати, як він розігрується в Молдавії».

Ханна Тоберн, аналітик з Foreign Policy Initiative, визнала попередження Брідлава істотним. «Він каже, що Заходу слід мислити в рамках «сірих кордонів», усередині яких воліє битися Росія. Ми повинні опустити планку вторгнення з очікування цілої колони танків, що перетинає кордон, до подібних гібридних бойових дій», - сказала Тоберн.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.