У Росії хочуть заборонити долари

zapret dollar

 
На розгляд Держдуми внесений проект закону, що забороняє на території Росії оборот і зберігання доларів США. У разі прийняття документа громадяни РФ будуть зобов'язані протягом одного року закрити наявні у них доларові рахунки в російських банках, а всі долари, що на них зберігаються (а рівно і готівкові доларові купюри), обміняти на рублі або валюту інших країн - євро, фунти стерлінгів, ієни, юані і т. д. Про це повідомляє rbc.ru, передають «Конфлікти і закони».


Після закінчення року доларові рахунки закриють автоматично, а виявлені поліцією, митниками, податківцями, прикордонниками або співробітниками ФМС готівкові долари будуть вилучатися.

Втім, вартість вилучених доларів все ж пропонується відшкодовувати. Правда, не відразу, а лише протягом 30 календарних днів «в порядку, встановленому федеральним органом виконавчої влади».

«Єдиним покаранням для порушників закону стане тимчасове вилучення грошових коштів, що є певною мірою відповідальності за невиконання положень законопроекту», - зазначає розробник закону, депутат Держдуми (фракція ЛДПР) Михайло Дегтярьов.

Купити готівкові долари на території РФ після вступу закону в силу росіяни не зможуть взагалі, а необхідність покупки безготівкових доларів доведеться підтвердити. Поважною причиною вважатиметься, наприклад, виїзд за кордон. Правда, лише в таку країну, де долари приймають охоче, а своєї валюти немає зовсім. Тим же, хто їде, наприклад, в одну з країн ЄС, долари, на думку законодавців, не потрібні - вистачить і євро.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.