Литва оголосила підвищену боєготовність сил швидкого реагування

sbr

 
Литва оголосила підвищену бойову готовність для сил швидкого реагування (СШР), які заступили на чергування на початку листопада 2014 року. Про це в понеділок, 8 грудня, повідомляє ТАСС з посиланням на литовське оборонне відомство, передають «Конфлікти і закони».


«При оголошенні даного рівня боєготовності приписані до СШР військовослужбовці перебувають в розташуванні своїх підрозділів», - пояснили в Міноборони Литви.

За словами начальника об'єднаного штабу армії Литви, бригадного генерала Вілмантаса Тамошайтіса, підвищена бойова готовність СШР буде зберігатися так довго, як цього вимагатиме ситуація у сфері безпеки. Він заявив, що така міра стала реакцією на «підвищену військову активність Росії в Балтійському регіоні».

«Ситуація відстежується фахівцями військової розвідки», - зазначив генерал.

Нагадаємо, Литва створила сили швидкого реагування для віддзеркалення загрози неконвенціональної війни, коли не ведуться явні бойові дії. Бойова одиниця СШР сформована на основі наявних підрозділів збройних сил Литви.

До складу СШР входять дві бойові групи, кожна з яких дорівнює за чисельністю батальйону, а також команда військово-повітряних сил, підрозділи розвідки, вогнева підтримка, бойове забезпечення, протиповітряна оборона, інженерні та інші одиниці. Кожна бойова група складається приблизно з 800 військовослужбовців. Всього штатний склад СБР складається з двох з половиною тисяч осіб.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.