Російські військові почали масово відмовлятися вбивати українців. Їм погрожують в'язницею

vidmovniki

 
У Росії кілька десятків контрактників з окремої мотострілкової бригади Майкопської розвідувальної бригади втекли з полігону, оскільки злякалися, що їх відправлять на Донбас. На даний час проти російських військових порушено кримінальні справи - їм загрожує до 10 років позбавлення волі за самовільне залишення частин і дезертирство, передає «Газета.Ru».


За поїздку на Донбас російським бійцям пропонували 8 тис. руб. добових і ветеранський статус.

Заступник гендиректора ТОВ «Перший об'єднаний союз юристів Кубані» Тетяна Чернецька, що представляє інтереси п'яти контрактників, проти яких порушено кримінальні справи, заявила, що, за її даними, мова йде про десятки кримінальних справ стосовно військовослужбовців, які покинули полігон.

«Командир частини, передають хлопці, заявляє: військово-слідчий відділ не справляється, стільки кримінальних справ. Хлопцям привласнюють номери 101, 137 в черзі на порушення кримінальних справ, отримують номер і чекають виклик до слідчого », - зазначила вона.

Судячи з офіційної статистики Майкопського гарнізонного суду, за перші півроку 2015 по статті «Самовільне залишення частини» засуджено 62 військовослужбовця.

За словами Чернецької, у кількох десятків контрактників, щодо яких порушено справи за статтями «дезертирство» і «самовільне залишення частини», однакові обставини.

В один і той же час з кінця вересня до середини листопада вони покинули полігон «Кадановскій», пояснюючи це нелюдськими умовами і нав'язливими пропозиціями служити на території «ЛНР-ДНР» добровольцями.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.