Черговий штаб російських військових злетів у повітря в Сирії

russian shtab1

 

Так місцеве ісламське угруповання «Ахрар аль-Шам» жорстоко «привітало» окупантів з Днем захисника вітчизни, що відзначався в РФ, про що і відзвітувала на своєму сайті. Крім того, було опубліковано і відео, повідомляє by24.org.


Члени «Ахрар аль-Шам» уточнили, що спецоперація проти російських офіцерів була проведена з використанням автомобіля з вибухівкою. Його заздалегідь пригнали у двір будівлі в населеному пункті Джебла. Про те, що саме там планується засідання штабу, в якому братимуть участь старші офіцери армії РФ, ісламістам було відомо заздалегідь з даних своєї розвідки.


Коли нарада офіцерів почалася, вибуховий пристрій, встановлений в заздалегідь підігнаному до штабу автомобілі, привели в дію за допомогою дистанційного пульта управління. Відразу після цього на місце примчали сирійські пожежні і кілька бригад швидкої допомоги, прилетіли вертольоти ВПС РФ. Кілька російських офіцерів загинули, ще більше було поранено. Їх доставили в лікарні міст Джебла і Латакія.

russian shtab2

Нагадаємо, що це вже другий випадок, коли російських офіцерів та їхніх колег з армії сирійського диктатора Башара Асада відправляють у повітря прямо під час оперативних нарад. Раніше це зробили повстанці з FSA ( «Вільної сирійської армії»), які підірвали будівлю, де засідали військові, за допомогою американської керованої ракети TOW. Те, що відбулося, підтвердили і в Міноборони Росії, заявивши, правда, не про чотирьох загиблих офіцерів, а лише про одного, якого там назвали «військовим радником», засекретивши звання і прізвище.

Цього разу Міноборони Росії і зовсім відмовчалося з приводу вибуху свого штабу сирійськими повстанцями.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.