​Американські морські піхотинці залишаться на довше на території Норвегії

Рішення Норвегії продовжити присутність американських морських піхотинців у Норвегії погіршить відносини із сусідньою росією і може збільшити напруження на північному фланзі НАТО, заявило інформаційному агентству Reuters посольства рф в Осло.


Приблизно 330 морських піхотинців залишаться в Норвегії до кінця 2018 року, заявив цього тижня норвезький уряд. Раніше планувалось, що це буде однорічний випробувальний період, повідомляє «Голос Америки».

Розгорнення військ у січні для навчання ведення бойових дій в умовах суворої зими, навчання зимовим видам спорту й участі у спільних операціях у Норвегії, яка є членом НАТО, стало першою такою подією з часу Другої світової війни.

У заяві для агентства Reuters посольство рф написало:

«Ми вважаємо, що цей крок суперечить політиці Норвегії не розгортання іноземних баз в країні у час миру».

Проте Норвегія применшує значення розгорнення, підкреслюючи аспект навчання і заперечуючи те, що прибуття морських піхотинців є актом, скерованим проти росії. Американські війська розташовані приблизно за 1,500 кілометрів від кордону з росією.

«Високий рівень регулярної союзної присутності створює стабілізаційний стан нормальної ситуації в час миру, який є вкладом у стримування і оборону», – сказала цього місяця міністр оборони Іне Еріксен Соерейде.

Рішення право-центристського уряду отримало широку підтримку з боку норвезьких опозиційних партій за винятком крайнє-правих сил.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.