​У небі над Сирією обстановка загострюється

США збили в Сирії безпілотник, що належить проурядовим силам. Цю інформацію вже підтвердили в Пентагоні. Як заявляють в штабі коаліції, апарат підійшов надто близько до їх загонів, демонструючи ворожі наміри. Американські ЗМІ відзначають, що це був озброєний безпілотник іранського виробництва. Інцидент стався на кордоні між Сирією, Іраком та Йорданією. Тут, як повідомляють в штабі сил коаліції, вони проводять навчання наземних загонів, які беруть участь у боротьбі з ІДІЛ. Це вже друга подібна подія в цьому регіоні менш ніж за два тижні.


У вівторок американські ЗМІ також написали про те, що 19 червня російський винищувач, оснащений ракетами «повітря-повітря», наблизився до літака ВПС США в районі Балтійського моря. Відстань між ними склала всього близько півтора кілометрів. У москві, в свою чергу, заявили, що російські винищувачі перехопили два американських розвідувальних літака. Один з них, прямуючи до російського кордону, виконав «провокаційний розворот в бік» винищувача впс росії.

У понеділок міноборони росії повідомило про припинення військової співпраці з США в Сирії після того, як Сполучені Штати збили сирійський винищувач. У москві назвали подію цинічним порушенням суверенітету цієї близькосхідної країни. У Сирії заявили, що літак виконував операцію, спрямовану проти бойовиків угруповання «Ісламська держава». У свою чергу в Пентагоні заявили, що сирійський винищувач скидав бомби на райони, які займають формування збройної коаліції «Демократичні сили Сирії», повідомляє Euronews.

Фото ABC



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.