​У КНДР заявляють, що вся територія США - у радіусі дії її балістичних ракет

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив у суботу, що його країна вже має ракети, які можуть завдати удару всій континентальній частині Сполучених Штатів. Як раніше повідомлялось, у п’ятницю КНДР провела черговий запуск балістичної ракети.


Китай осудив запуск, а Японія, Південна Корея і Сполучені Штати обіцяли докласти зусиль у Раді Безпеки ООН для обмеження ядерних амбіцій Північної Кореї, повідомляє «Голос Америки».

З часу приходу до влади Кім Чен Ина Північна Корея прискорила свої ракетні випробування. У п’ятницю країна здійснила вже друге таке випробування цього місяця.

Згідно з повідомленням офіційного Корейського центрального агентства новин, Кім вихвалявся, що найновіше випробування «має на меті надіслати серйозне попередження Сполученим Штатам. Кім сказав, що випробування підтвердило, що «вся континентальна частина США опинилася в діапазоні ураження».

У відповідь на запуск ракети американські та південнокорейські сили розпочали спільні навчання в територіальних водах Південної Кореї.

У заяві Білого дому запуск ракети названо «безвідповідальними і небезпечними діями», які лише ще більше ізолюватимуть країну. У заяві також сказано, що Сполучені Штати вдадуться до всіх необхідних кроків для запевнення безпеки США і захисту наших союзників у регіоні.

Державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив, що запуск ракети КНДР був «жахливим порушенням багатьох резолюцій Ради Безпеки ООН».

КНДР. Запуск ракети. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.