​ВМС США ведуть слідство в справі зіткнення військового корабля з комерційним судном

Військово-морські сили США звільнили командувача Сьомого флоту після кількох аварій за участю військових кораблів, включно з інцидентом у понеділок, у результаті якого загинуло 10 американських моряків.


Командувач Тихоокеанського флоту адмірал Скотт Свіфт звільнив віце-адмірала Джозефа Аукойна в середу, посилаючись на «втрату довір’я у його здатність бути командиром». Про це повідомлено у спеціальній заяві, передає «Голос Америки».

Аукойн мав іти на пенсію у січні наступного року, але його відхід прискорено після того, як ракетний есмінець John S. McCain зіткнувся з комерційним судном. Це вже другий американський корабель, який за останні два місяці був причетний до подібного інциденту.

Адмірал Свіфт заявив на прес-конференції у вівторок, що водолази виявили тіла загиблих у кораблі, який був «серйозно пошкоджений».

Американські слідчі намагаються встановити, що було причиною зіткнення есмінця з ліберійським танкером неподалік Малаккської протоки. Постачені ВМС знімки показують діру нижче ватерлінії на боці корабля. У результаті аварії вода позаливала спальний відсік і кімнати зв’язку.

У відповідь на інцидент ВМС США доручили негайне припинення операцій у флоті. Командувач операцій ВМФ адмірал Джон Ричардсон заявив, що одноденна або дводенна перерва дозволить командирам оцінити все, починаючи від поведінки офіцерів на капітанському містку до умов праці на кораблі.

«Є щось, чого не розуміємо», сказав Ричардсон репортерам у Пентагоні в понеділок. Проте він додав, що поки що немає ознак, щоб хтось навмисне спричинив інцидент.

Адмірал Скотт Свіфт. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.