​США засудили несправедливий вирок заступнику голови Меджлісу Ахтему Чийгозу

США стурбовані вироком, винесеним стосовно заступника голови Меджлісу кримсько-татарського народу Ахтема Чийгоза, йдеться в заяві офіційного представника Держдепартаменту США Хізер Нойерт.


«Ми глибоко стурбовані тим, що заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза засудили до восьми років позбавлення волі у зв'язку з необґрунтованими звинуваченнями в причетності до демонстрації, яка мала місце до початку російської окупації», - зазначила Нойерт.

За її словами, це лише ще один крок в довгій низці судових дій проти Меджлісу кримських татар і його керівництва, яких переслідують за протидію спробі росії анексувати Крим.

Раніше прес-секретар МЗС Туреччини Хусейн Мюфтюоглу заявив, що Анкара сподівається на перегляд вироку, винесеного щодо Чийгоза, і на його звільнення. За його словами, Туреччина надає важливого значення питанню дотримання прав та інтересів кримсько-татарських співвітчизників.

Вирок суду є ще одним несправедливим рішенням щодо кримських татар, які мирними шляхами демонструють свою стурбованість у зв'язку з подіями в Криму, сказав Мюфтюоглу, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».

11 вересня в окупованому Криму російський суд визнав винним в організації масових заворушень 26 лютого 2014 року заступника голови Меджлісу кримсько-татарського народу Ахтема Чийгоза.

Чийгоз був затриманий за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України, організованому перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, в тому числі з партії «Русское единство».

Фото Укрінформ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.