​Населення передмістя Дамаска потребує екстреної допомоги

Управління цивільної оборони Сирії (Білі берети) закликало надати екстрену гуманітарну допомогу населенню передмістя Дамаска - Східної Гути. Цей контрольований опозицією район Сирії вже п'ятий рік блокований силами режиму Башара Асада, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


«Закликаємо генсека ООН Антоніо Гутерріша, всі міжнародні неурядові організації, зацікавлені в сирійському питанні, а також країн-гарантів угоди щодо зниження напруженості в Сирії вжити термінових заходів для поліпшення становища в Східній Гуті, де проживають близько 390 тисяч цивільних осіб», - йдеться в заяві, опублікованій в соціальних мережах.

В останні місяці в зв'язку з жорстокістю блокади в Східній Гуті через недоїдання загинули десятки людей.

«Вимагаємо зняття блокади зі Східної Гути відповідно до міжнародного права і прав людини. Згідно з пунктами 13 і 14 Резолюції Ради Безпеки ООН № 2254 щодо Сирії і доставки гуманітарної допомоги в екстреному порядку», - йдеться в заяві.

Білі берети також вказали на важливість створення гуманітарних коридорів, за якими в регіон доставлятиметься продовольство і медикаменти.

У регіоні проживають близько 400 тисяч цивільних осіб, які змушені проживати в умовах зубожіння і голоду. У зв'язку з тим, що в останні сім місяців блокада значно посилилася, в регіон не провозиться продовольство і медикаменти навіть контрабандним шляхом.

За даними Громадянської місцевої адміністрації, в Східній Гуті більше тисячі дітей зіткнулися з загрозою смерті через недоїдання.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.