​Касим-Жомарт Токаєв склав присягу народу країни і вступив на посаду президента Казахстану

Касим-Жомарт Токаєв 20 березня на спільному засіданні палат парламенту Казахстану склав присягу народу країни і вступив на посаду президента. «Урочисто присягаю вірно служити народу Казахстану, суворо дотримуватися конституції і законів Республіки Казахстан, гарантувати права і свободи громадян, сумлінно виконувати покладені на мене високі обов'язки президента Республіки Казахстан», - сказав Токаєв.


Голова Центральної виборчої комісії республіки Берик Імашев вручив Токаєву посвідчення президента Казахстану, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».

Перший президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявив у вівторок, 19 березня, що складає з себе повноваження глави держави.

Назарбаєв залишиться головою Ради безпеки республіки, головою партії «Нур Отан».

Касим-Жомарт Токаєв народився 17 травня 1953 року в Алма-Аті.

Токаєв закінчив Московський державний інститут міжнародних відносин. У 1975-му вступив на службу в Міністерство закордонних справ СРСР. У 1994-1999 роках - міністр закордонних справ Казахстану.

З 12 жовтня 1999 року по 28 січня 2002 року очолював уряд республіки.

У 2003-2007 роках - голова МЗС Казахстану в уряді Даніала Ахметова.

У 2007-2011 роках обіймав посаду голови Сенату Парламенту Казахстану IV скликання. У 2008-2011 роках - заступник голови ПА ОБСЄ.

У 2011-2013 роках обіймав посаду заступника Генерального секретаря ООН, був генеральним секретарем Конференції з роззброєння. Зіграв активну роль у справі нерозповсюдження ядерної зброї.

З жовтня 2013 року обіймав посаду голови Сенату Парламенту Республіки Казахстан V, VI скликань (був переобраний на цю посаду 14 вересня 2017 року).

Володіє казахською, російською, англійською, французькою та китайською мовами.

Токаєв є прихильником переходу казахського алфавіту з кирилиці на латиницю.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.