​Англійці знайшли сліди тротилу на уламках літака Лєха Качинського, який 2010 року розбився неподалік Смоленська

У переважній більшості 200 зразків, переданих Національною прокуратурою у травні 2017 року лабораторії, підпорядкованій Міністерству оборони Великобританії, виявлено сліди речовин, що використовуються для виробництва вибухівки, включаючи тротил, повідомляє Польське радіо з посиланням на портал wPolityce.pl.


Портал опублікував фрагменти статті «Англійці знайшли тротил», яка у понеділок з’явиться у тижневику «Sieci».

«Ця інформація прихована слідчими. Проте, ми дізналися, що кілька тижнів тому до польської прокуратури надійшов лист, що повідомляє про часткові результати дослідження, проведеного в лабораторії судово-вибухових речовин (Forensic Explosives Laboratory), підпорядкованій Міністерству оборони Великобританії, яка спеціалізується в судово-медичних дослідженнях, пов’язаних із вибуховими речовинами», - читаємо на порталі.

Як вказується, «на більшості з них були виявлені сліди речовин, що використовуються для виробництва вибухівки». Мова йде про тротил, але й про інші компоненти.

«Яке значення для слідства та встановлення причин катастрофи має інформація про те, що за кордоном знайдено сліди тротилу та інших речовин? Колосальне. Хоча поки ще передчасно робити остаточні висновки. (...) Варто стриматися з однозначними думками, поки не будуть проведені всі аналізи. (…) коли всі результати будуть доставлені, прокурори стануть їх інтерпретувати. Можливо, тільки з цією метою буде призначено більше фахівців з-за кордону. Це стандартна практика», - написано у статті.

Літак Ту-154М розбився 10 квітня 2010 року неподалік летовища «Сєвєрний», що поблизу Смоленська. На борту машини був президент Лєх Качинський, його дружина, представники польської еліти. У катастрофі загинуло 96 людей. Польська делегація прямувала на урочистість з нагоди 70-тої річниці Катинського злочину.

Фото Wikimedia Commons



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.