​У Женеві обговорюють майбутнє Сирії - третє засідання Конституційного комітету Сирії після 9-ти місячної перерви

У женевській штаб-квартирі ООН проходить третє засідання Конституційного комітету Сирії за участю 45 делегатів. Члени так званої «малої групи», до складу якої увійшли по 15 представників режиму Башара Асада, громадянського суспільства Сирії і помірної опозиції знову зустрілися в Швейцарії після дев'ятимісячної перерви, передає турецьке інформагентство «Анадолу».


Перша сесія під головуванням спецпосланця генерального секретаря ООН Гейра Педерсена почалася о 12:00 за турецьким часом.

При вході в женевську штаб-квартиру ООН делегати не робити ніяких заяв. Прес-секретар Педерсена Дженніфер Фентон повідомила журналістам, що на обговореннях присутні представники всіх делегацій.

Зустрічі «малої групи» будуть проходити за участю співголів від опозиції і режиму Асада - Хаді аль-Бахра і Ахмеда Кузбарі.

Також на третє засідання в Женеву прибули представники Туреччини, росії, Ірану і США.

На брифінгу 21 серпня спецпосланець генерального секретаря ООН Педерсен повідомив, що планує провести зустрічі з представниками вищевказаних країн.

«Не варто очікувати «дива» чи «поворотного моменту» від Конституційного комітету Сирії. Це довгий і трудомісткий процес», -сказав Педерсен.

Очікується, що переговори триватимуть до п'ятниці.

Перше засідання комітету відбулося в Женеві 30 жовтня 2019 року за участю 150 делегатів.

Другий раунд переговорів проходив 25-29 листопада минулого року і закінчився безрезультатно через непримиренну позицію делегації сирійського режиму.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.