В Азербайджані оголошено часткову мобілізацію - відповідне розпорядження підписав президент Ільхам Алієв

Президент Азербайджану Ільхам Алієв підписав у понеділок розпорядження про оголошення часткової мобілізації. Керуючись пунктом 25 статті 109 Конституції Азербайджанської Республіки, постановляю:


1. Оголосити часткову мобілізацію в Азербайджанській Республіці.

2. Державній службі з мобілізації і призову Азербайджанської Республіки забезпечити призов військовослужбовців для мобілізації і виконання заходів, що випливають з військової служби, відповідно до затверджених планів.

3. Кабінету Міністрів Азербайджанської Республіки вирішити питання, що випливають з цього Розпорядження.

4. Це розпорядження набирає чинності з моменту підписання.

За інформацією турецького інформагентства «Анадолу», напруженість в зоні вірмено-азербайджанського конфлікту зросла 27 вересня, коли Збройні сили Вірменії здійснили масштабні провокації проти Азербайджану, піддавши інтенсивному обстрілу позиції азербайджанської армії уздовж всієї лінії фронту, а також населені пункти, розташовані в прифронтовій зоні. Вогонь вівся з великокаліберної зброї, мінометів і артилерійських установок різного калібру. Об'єктам цивільної інфраструктури було завдано серйозної шкоди.

Передові підрозділи азербайджанської армії вжили відповідні заходи з метою припинення провокації супротивника і забезпечення безпеки цивільного населення, що проживає поблизу лінії протистояння військ.

За підсумками першого дня боїв стало відомо про звільнення з-під окупації ряду населених пунктів Азербайджану.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

В отличие от предыдущих ночей, эта ночь выдалась неспокойной - противник опять атаковал нашу страну беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.