​Режим Башара Асада намагається залякати опозицію смертними вироками

Суди, підконтрольні режиму Башара Асада, за останні роки засудили до вищої міри покарання більше 2 100 супротивників чинної влади, конфіскувавши майно до 4 тисяч сирійців. Про це йдеться в доповіді Сирійської правозахисної мережі SNHR. Доповідь підготовлена на основі бесід із засудженими та їхніми родинами, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


Спеціально для розправи з неугодними в Дамаску в 2012 році був створений так званий «Суд по боротьбі з тероризмом».

Інакомислячих активно таврували участю в тероризмі з тим, щоб залякати громадськість і змусити мирне населення відмовитися від підтримки опозиції.

Суди над опозиціонерами в «Суді по боротьбі з тероризмом» тривають з липня 2012 року. При цьому заочно судять навіть тих, хто проживає в підконтрольних опозиції районах країни або за кордоном.

Підконтрольні режиму силовики після тортур доставляють засуджених прямо в суд, який розташований в Дамаску. Ніяких слідчих дій перед початком засідання суду не проводиться. Сім'ям і адвокатам підсудних відмовляють у зустрічі.

Опозиціонерів під тортурами змушують підписати зізнання, після чого суд «автоматом» виносить вердикт про смертну кару.

За даними SNHR, з липня 2012 року відбулося щонайменше 90 560 судових засідань, велика частина з яких пройшли без присутності підсудних. Не менше 2 147 осіб були засуджені до смертної кари.

Поряд з цим режим Асада конфіскував майно 3 970 осіб.

Суди стали джерелом наживи для силовиків і суддів, які самі причетні до численних військових злочинів.

Згідно з доповіддю, деякі порівняно заможні сім'ї змушені платити хабар чималого розміру силовикам і суддям, щоб ті залишили їх у спокої.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.