​Трамп засудив своїх прихильників за штурм Капітолію, назвавши його «огидним нападом», і заявив про передачу влади

Президент США Дональд Трамп засудив дії його прихильників, які 6 січня штурмували будівлю Конгресу у Вашингтоні, і визнав, що 20 січня президентські повноваження перебере новообраний президент Джо Байден.


Трамп сказав, що він «обурений насильством, беззаконням та безладом» і наголосив, що тепер він зосереджується на забезпеченні гладкого й упорядкованого процесу передачі влади, повідомляє «Голос Америки».

«Зараз потрібне загоєння і замирення», - сказав Дональд Трамп, зазнавши широкого осуду після того, як групи його прихильників на кілька годин увірвалися в приміщення Капітолію.

Після драматичних подій довкола і всередині Конгресу, у ході яких загинули четверо людей, кілька американських політиків закликали достроково усунути Трампа з посади з допомогою імпічменту, або через рішення уряду про його нездатність виконувати президентські обов’язки.

У п’ятницю також стало відомо про смерть одного з охоронців Капітолію, який зазнав поранень, коли демонстранти штурмували будівлю.

Відеозвернення президента Трампа було поширене через Twitter у четвер увечері, коли та мережа розморозила його рахунок після 12-годинної перерви.

Промова також є на каналі Білого дому в YouTube.

Twitter та інші соціальні медіа застерігали, що дописи і заяви Трампа з бездоказовими твердженнями про сфальсифікованість президентських виборів могли підбурювати до насильства.

Компанія Facebook заявила, що закриває Трампу доступ до своєї мережі принаймні до 20 січня.

Трамп вперше визнав перехід влади

У поширеному 7 січня через Twitter відеозверненні Дональд Трамп не сказав, що визнає свою поразку, але вперше прилюдно заявив, що наступним президентом США буде його суперник.

«Тепер Конгрес затвердив результати. Нова адміністрація буде інавгурована 20 січня», - сказав Трамп, не згадуючи імені Джо Байдена, і додав, - «Тепер я зосереджуватимуся на забезпеченні гладкого, упорядкованого і безшовного переходу влади».

«До громадян нашої країни: служіння вам у якості президента було честю мого життя. І до усіх моїх чудових прихильників: я знаю, що ви розчаровані, але я хочу, щоб ви знали, що наш неймовірний шлях лише починається», - завершив він виступ, що тривав менше трьох хвилин.

Кадр з відеозвернення президента Дональда Трампа 8 січня 2021 р.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.