​Єгипет зажадав від власника контейнеровоза Ever Given компенсацію в розмірі 900 млн доларів

Управління Суецького каналу (SCA) зажадало від японської компанії - власника контейнеровоза Ever Given, який спровокував майже тижневе блокування Суецького каналу, компенсацію в розмірі близько 900 млн доларів. Про це повідомляє японська державна телерадіокомпанія NHK з посиланням на джерела в компанії Shoei Kisen (головний офіс в префектурі Ехіме), передає турецьке інформагентство «Анадолу».


У японській компанії відзначили, що вимога про компенсацію, яка включає вартість рятувальної операції і втрачені транзитні збори, є «безпрецедентною».

У Shoei Kisen заявили, що запит не спирається на «чіткі принципи» і переговори з SCA продовжаться.

Гігантська судно Ever Given сіло на мілину в Суецькому каналі, однієї з найважливіших водних артерій світу, 24 березня через погіршення видимості на тлі піщаної бурі і несприятливих погодних умов.

Це призвело до блокування руху по каналу. У заторі опинилися сотні судів, у тому числі нафтові і СПВ-танкери.

Щоденний збиток через інцидент в Суецькому каналі світовій економіці склав мільярди доларів. Зокрема, щоденні збитки Єгипту оцінюються в 12-14 мільйонів доларів, а збитки, що завдані глобальній торгівлі - близько 10 млрд доларів.

Контейнеровоз був знятий з мілини 29 березня, і Суецький канал знову відкрився для руху суден.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.