​Ердоган: Туреччина готова до посередництва між Ізраїлем та Палестиною


Туреччина готова докласти всіх необхідних зусиль, включаючи посередницьку місію, для деескалації конфлікту між Ізраїлем та Палестиною. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».

«Ми готові зробити все можливе, включаючи посередництво та «справедливий арбітраж», щоб якнайшвидше вивести наш регіон із цього виру», - сказав, зокрема, турецький лідер.

Ердоган також закликав усіх міжнародних гравців, що мають вплив у регіоні, докласти необхідних зусиль для деескалації обстановки.

За його словами, всі члени міжнародної спільноти в ситуації, що склалася, повинні дотримуватися позиції, заснованої «на рівноправному, справедливому та гуманному балансі між сторонами».

Непропорційні та необґрунтовані атаки на сектор Газа можуть поставити Ізраїль «у несподіване та небажане для нього становище в очах світової громадської думки». «Ізраїлю слід пам'ятати, що якщо він діятиме як організація, а не як держава, до неї в результаті почнуть ставитися як до організації», - заявив президент Туреччини.

«Бомбардування цивільних поселень, навмисні вбивства мирних жителів, перешкоджання руху транспортних засобів, що доставляють гуманітарну допомогу в регіон, і спроби подати все це як професійні дії можуть розцінюватися лише як рефлекс організації, а не держави», - сказав він.

Президент наголосив, що Туреччина вважає неприйнятними будь-які дії, спрямовані проти цивільного населення.

«Зіткнення, що здійснюються за допомогою всіляких ганебних методів - це не війна, а різанина», - заявив президент.

Глава держави нагадав, що навіть війна має моральний кодекс, якого воюючі сторони зобов'язані дотримуватися».

Ми відкрито виступаємо проти вбивства мирних жителів на території Ізраїлю. Так само ми ніколи не змиримося з невиборчими вбивствами невинних людей у секторі Газа, які зазнають систематичних бомбардувань», - додав він.

Президент закликав усі сторони уникати спрямованих на «колективне покарання» палестинського народу «імпульсивних рішень», включаючи припинення постачання гуманітарної допомоги.

Глава держави також наголосив, що Туреччина не вживає жодних кроків чи заходів, які «не поважають святість Єрусалима, де розташовані святині трьох релігій», та статус Харам аш-Шаріфа (Храмової гори), до комплексу якого входить мечеть «Аль-Акса».

Торкаючись боротьби Анкари проти терористичної загрози національній безпеці країни, президент заявив, що ЗС Туреччини з ще більшою силою продовжать інтенсивні повітряні операції проти терористичної організації РКК, які проводяться останнім часом.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.