​США та Індія спільно розвиватимуть оборонні технології і допомагатимуть Україні в гуманітарній сфері та відбудові

Держсекретар США Ентоні Блінкен і міністр оборони США Ллойд Остін перебувають з робочим візитом у Нью-Делі в Індії. Метою візиту, як інформує агенція АР, є продемонструвати єдність щодо війни росії в Україні та запобігти поглибленню розбіжностей щодо війни Ізраїлю та ХАМАСу. Сторони обговорили регіональну безпеку, Китай і війни в Україні та Газі, повідомляє Голос Америки.

«Міністри засвідчили спільне занепокоєння щодо війни в Україні та її трагічних гуманітарних наслідків», - йдеться в заяві міністрів обох країн. Обидві країни зобов'язались продовжувати гуманітарну підтримку народові України і погодились в необхідності повоєнної відбудови України, заявили міністри.

Індія та Сполучені Штати оголосили, пише Reuters, про прогрес у ключових оборонних угодах і заявили, що розширять своє зростаюче партнерство на фоні геополітичних викликів.

Блінкен сказав, що США та Індія продовжують «поглиблювати співробітництво в усьому, починаючи від нових технологій і закінчуючи обороною та зв’язками між людьми».

Він нагадав про спільну заяву, згідно з якою Індія та Сполучені Штати підтримують Ізраїль у боротьбі проти терористів.

Загалом переговори спрямовані на посилення Індії як регіональної противаги Китаю, а також на отримання підтримки позиції США щодо війни Ізраїлю з ХАМАСом, – пише агенція France Press.

Вашингтон сподівається, свідчать джерела агентства, що більш тісні відносини в сфері оборони допоможуть відлучити Індію від росії, основного військового постачальника Нью-Делі.

Поїздку Блінкена і Ллойда частково ускладнювало зростання напруги між Індією та іншим близьким партнером США, Канадою. Відносини між ними погіршилися після того, як у вересні прем’єр-міністр Джастін Трюдо публічно пов’язав індійську розвідку з вбивством громадянина Канади Гардіпа Сінгха Ніджара. Ці звинувачення Індія назвала абсурдними.

Сінгх Ніджара виступав за окрему сикхську державу, а індійська влада розшукувала його за звинуваченнями в тероризмі і змові з метою вбивства.

Reuters інформує, що США та Індія працюють над двосторонніми угодами, у тому числі щодо виробництва Сполученими Штатами двигунів для індійських винищувачів.

Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.