​Німецькі медіа цікавляться, як уряд у Берліні реагуватиме на заяви турецького лідера щодо Ізраїлю

Президент Туреччини 17 листопада відвідує Берлін, де зустрінеться з канцлером Олафом Шольцем і президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром. А вже у суботу, 18 листопада, Реджеп Таїп Ердоган вболіватиме за турецьких гравців під час товариського футбольного матчу зі збірною Німеччини.


Що пише німецька преса? - повідомляє Польське радіо через свого кореспондента у Берліні:

Німецькі ЗМІ цікавляться, як відреагує уряд у Берліні, коли турецький президент, «не зважаючи на пильність мікрофонів», знову назве Ізраїль «державою терору».

«Чи буде Шольц мовчати, як це було нещодавно під час візиту президента Палестини Махмуда Аббаса?» — ставить питання портал ntv, додаючи, що ігнорування антиізраїльських виступів Ердогана пояснюється не інакше, як «політичною недалекоглядністю».

Тижневик «Junge Freiheit» зазначає, що не лише мусульманські мігранти беруть активну участь у пропалестинських демонстраціях, які є «болісним доказом марних надій, пов'язаних із політикою відкритих дверей», а й турки, які оселилися в Німеччині.

«Проповіді імамів у Німеччині спрямовані не на те, щоб обурювати палестинців, а передусім на те, щоби переказати турецькій молоді, що єврейська нація є втіленням абсолютного зла», — оцінює портал ARD.

Незважаючи на те, що в Німеччині лунали голоси про скасування візиту Ердогана через його заяви щодо Ізраїлю, німецький уряд хотів, однак, щоби цей візит відбувся. За словами Фрідріха Мерца, лідера опозиційної партії Німеччини «Християнсько-демократичний союз» (ХДС), «Туреччина є надто важливою для Німеччини».

Фото polskieradio.pl



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.