​Чеська поліція досліджує дописи в мережі, пов’язані зі стріляниною у Карловому університеті


Чеська поліція взялася за понад шістдесят дописів у соціальних мережах, які вихваляють стрілянину на території Карлового університету у Празі, що сталася 21 грудня. Як повідомили поліцейські, в інтернет-мережі з'явилися погрози про здійснення подібної атаки. Вже встановлено авторів тридцяти таких дописів, передає Польське радіо.

За словами кореспондента Польського радіо Войцєха Стобби, у місті Брно поліція затримала двох неповнолітніх, які погрожували розстрілом у розважальному центрі. Ніхто з них не мав зброї. У розмові з правоохоронцями підлітки стверджували, що їхні наміри були несерйозними.

У Страконицях, що на південному заході Чехії, співробітники поліції, які стежать за діяльністю у соцмережах, затримали чоловіка, котрий погрожував повторити стрілянину в університеті.

Нагадаємо, що минулого четверга 24-річний студент відкрив вогонь у приміщенні філософського факультету Карлового університету, внаслідок чого загинуло 14 осіб, а ще 25 людей зазнало поранень різного ступеня тяжкості. Перед здійсненням цього злочину, чоловік убив власного батька. На підставі балістичного аналізу поліція також пов’язала зловмисника із убивством чоловіка та немовляти, що сталося в середині грудня в лісі неподалік Праги.

Частина громадськості звинувачує поліцейських у зневажанні подій, що передували нападу на університет. У день стрілянини до поліції надійшло повідомлення, що озброєний чоловік прямує до Праги з наміром покінчити життя самогубством. Дізнавшись, що у чоловіка мали бути заняття в одному з корпусів філософського факультету у Карловому університеті, поліцейські виїхали на місце та евакуювали звідти співробітників і студентів закладу. Пізніше до служб надійшла інформація про стрілянину в іншій будівлі університету.

Дії поліції нині перевіряє Генеральна інспекція сил безпеки.

Очільник МВС Чехії Віт Ракушан назвав трагедію у Празі безпрецедентною. Посадовець підкреслив, що стрілянина в Карловому університеті є однією з найтрагічніших подій в сучасній історії Чехії.

Фото chas.news



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.