​Новий спалах протестів фермерів у Польщі, викликаний торговельною та кліматичною політикою ЄС

У п’ятницю, 9 лютого, у різних частинах Польщі відбудуться дорожні протести та демонстрації фермерів, які стануть черговим виявом спротиву торговельній та кліматичній політиці, яку просуває Єврокомісія.

Польських виробників продуктів харчування найбільше хвилює подальша лібералізація торгівлі ЄС з Україною та політика, що стосуються «Зеленої угоди», яка передбачає підвищення якості продукції рослинництва і тваринництва за рахунок її масштабів, повідомляє Польське радіо.

Демонстрації зі зрозумінням сприймає керівництво Міністерства сільського господарства Польщі, яке повідомляє про проблеми фермерів владі в Брюсселі.

Як попереджає голова Поморської сільськогосподарської палати Вєслав Бужинський, акції протесту слід очікувати не лише на місцевих дорогах.

«Ми домовилися організувати протест також перед Воєводським управлінням у Ґданську. Передусім, ми вимагаємо від Єврокомісії припинити реалізацію кліматичних та екологічних ідей, які обмежують сільськогосподарське виробництво. Ми вважаємо це принциповим. Звісно, фермери Поморського воєводства також виступають за те, щоб Єврокомісія обмежила імпорт з України та повернулася до довоєнної квоти, тобто до квоти з 2021 року», — розповів Вєслав Бужинський.

Мєчислав Лучак із Великопольської сільськогосподарської палати, зі свого боку, додає, що виробники продуктів харчування також стурбовані зростанням бюрократії.

Очільник Люблінської сільськогосподарської палати Ґустав Єндреєк натомість повідомляє, що попри ембарго на українське зерно, Польща також стикається з проблемою, пов’язаною з його реімпортом із сусідніх країн – уже з Євросоюзу.

Як очікується, по всій Польщі відбудеться близько 260 акцій протесту та перекриття доріг. Фермерів підтримують такі організації, як Незалежна самоврядна профспілка індивідуальних фермерів «Солідарність» та Національна угода профспілок (OPZZ).

У Державній прикордонній службі України повідомили, що через страйк фермерів 9 лютого передбачається укладення руху вантажівок через кордон з Польщею та Угорщиною.

Фото pxhere.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

В отличие от предыдущих ночей, эта ночь выдалась неспокойной - противник опять атаковал нашу страну беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.