​Турецькі дайвери виявили на дні озера Ван мікробіаліт завдовжки понад 30 метрів


Турецькі дайвери виявили великий мікробіаліт (новий вид коралів) на дні озера Ван у районі Аділджеваз провінції Бітліс. Довжина знахідки становить 34 метри 60 сантиметрів, ширина - 15 метрів.

Дайвери, члени турецької Асоціації Yukarı Deniz, здійснили занурення в точці, де найчастіше спостерігається скупчення мікробіалітів. У зануренні також брав участь глава НПО Джумалі Бірол, повідомляє турецьке інформагентство Анадолу.

Мікробіаліт є найбільшим із виявлених на сьогодні в озері Ван, сказав Бірол журналістам.

«Цей мікробіаліт, верхня ширина якого становить близько 15 метрів, є найвищим із виявлених нами на сьогоднішній день в озері Ван», - повідомив глава асоціації.

За його словами, НПО продовжить докладати зусиль до того, щоб виявити в озері Ван більше мікробіалітів і зробити цей район ще більш привабливим для туристів.

«Мікробіаліти нагадують пальми і кедрові дерева. Чекаємо любителів дайвінгу на озері Ван з його неповторною красою. Сьогодні ми знайшли найбільший мікробіаліт. Упевнений, найближчими днями знайдемо й інші мікробіоліти», - додав він.

Мікробіаліт - це бактеріальний камінь, який утворюється на дні водойм і є самостійною екосистемою.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан у новому воєнному зведенні на 17 вересня обговорив наступні теми:

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.