«Соціальні ініціативи» Президента українці оплатять з власних кишень

klichko23 03 2012«Соціальні ініціативи» Президента Януковича мають виключно передвиборчий характер і спрямовані на прямий підкуп виборців у період парламентської кампанії.

Про це йдеться у заяві партії «УДАР Віталія Кличка» щодо ухвалених Верховною Радою змін до Державного бюджету. В «УДАРі» переконані, що українці з власної кишені профінансують «соціальні ініціативи» влади, а з ними – й передвиборчу кампанію Партії регіонів.

«Намагаючись сподобатися громадянам перед виборами, нинішня влада не може позбавитися своїх основних інстинктів. Так, широко рекламуючи збільшення соціальних видатків, влада не забула «покращити життя» й для себе. Відповідно до ухваленого законопроекту, доходи Держбюджету, а отже і його видатки, запропонували збільшити більше, ніж на 33 млрд. гривень. Але на соціальні ініціативи виділено близько 18 млрд. грн. Решта піде на потреби чиновників. Зокрема, видатки на Державне управління справами зростуть на 30 млн. грн., видатки на Секретаріат Кабміну – на 16 млн. грн., на апарат Ради нацбезпеки і оборони – на 43 млн. грн., на державну судову адміністрацію – на 183 млн. грн.», – зазначають в партії «УДАР» та додають: перелік можна продовжувати, адже збільшено фінансування практично всіх центральних і регіональних органів державної влади.

В «УДАРі» переконані: питання соціального забезпечення громадян турбують владу лише перед виборами. Зокрема, було відхилено пропозиції щодо зміни статей про прожитковий мінімум і мінімальні зарплати. Уряд фактично відмовився виконувати свої зобов‘язання, відтак, «соціальні ініціативи» виглядають як нічим не прикритий підкуп виборців. А після виборів уряд зможе легко відмовитися від виконання «нереального бюджету» – адже таку можливість кілька місяців тому йому надав Конституційний суд.

Водночас, вважають в «УДАРі», влада не може відмовитись від спокуси закласти для себе бюджетні «годівнички»: хоча до старту Євро-2012 залишилося вже менше двох місяців, на чемпіонат виділено додаткове фінансування в обсязі 372,8 млн. грн. Яким чином і на які цілі за півтора місяці можна «освоїти» таку суму грошей – невідомо.

Але найголовніше, що показало учорашнє голосування у ВР, – це те, що влада планує забрати кошти на свої «соціальні ініціативи» у самих-таки громадян України. «Зважаючи на масове закриття підприємцями своєї легальної діяльності, про «детінізацію економіки» чи значне «економічне зростання», на які сподівається уряд, усерйоз йтися не може. Про це свідчить той факт, що сам уряд пропонує профінансувати «пенсійні соціальні ініціативи» Президента за рахунок… збільшення дефіциту бюджету Пенсійного фонду майже на 7 млрд. гривень. Це – визнання урядом факту, що додаткових реальних надходжень економіка не дає. Отже і ресурсу для фінансування ініціатив Президента також немає», – зазначають в «УДАРі».

«Очевидно, влада сподівається профінансувати свої ініціативи шляхом друку і випуску в обіг нічім не підкріпленої гривневої маси. Однак це – інфляційний напрямок. Таким чином, до виборів кожному пенсіонеру будуть роздавати по 100 гривень, а вже після виборів із кишені кожного українця через підвищення цін та послаблення національної валюти буде вилучатися в середньому по 200 – 300 гривень», – йдеться в заяві «УДАРу».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.