Створити газовий консорціум з Росією - означатиме віддати українську ГТС безкоштовно

pinzenik udar

 
Росія вдається до будь-яких хитрощів, щоб затягнути Україну до Митного Союзу та контролювати українську газотранспортну систему. Про це в ефірі «Свобода слова» на ICTV заявив народний депутат від «УДАРу» Віктор Пинзеник, коментуючи інформацію ЗМІ про можливі домовленості в Сочі між Путіним та Януковичем, повідомляють «Конфлікти і закони».


«Не треба жити ілюзіями, що ми підпишемо з кимось угоду, а завтра, з точки зору благодійності, наші товари почнуть купувати. Ні», - сказав він. Політик наголосив, що будь-як країна, в тому чи іншому питанні, керується своїми економічними інтересами.

Віктор Пинзеник нагадав, що між Україною та Росією вже підписані три угоди про вільну торгівлю, однак жодна з них не працює в повному обсязі. Народний депутат наголосив, що позитивно ставиться до вільної торгівлі між Україною та Росією. «Але для цього не потрібен вступ до будь-якого формування, де ухвалюються рішення, що обов’язкові для виконання. Для вільної торгівлі не потрібен Митний Союз. На жаль, по відношенню до нас вдаються до різних вивертів», - сказав Пинзеник.

Депутат зауважив, що, безумовно, Україна зацікавлена у співпраці з Росією, однак жодна сторона не повинна шукати лише користь в таких стосунках. «Я хотів би, щоб ми керувалися одним правилом: коли ми знайшли скарб, коли ми бачимо вигоду і коли нас запитають: «Як ділитись – порівну чи по-братськи?», ми завжди сказали: «Порівну», - зазначив політик.

Віктор Пинзеник також наголосив, що є противником здачі газотранспортної системи та створення двостороннього газового консорціуму між Україною та Росією. «Не може бути двостороннього консорціуму. Гірше не можливо, ніж ідея 50 на 50. Такий принцип означає – віддати безкоштовно», - сказав народний депутат. Він наголосив, що фракція «УДАР» не дасть жодного голосу за таку пропозицію уряду, оскільки кабмін «підсунув парламенту «кота в мішку». Віктор Пинзеник також висловив здивування, що представники влади досі під будь-якими приводами відмовляються оприлюднити оцінку вартості ГТС, що означає, що ведуться торги про безпосередню ціну питання.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.