Палатний: У ВНЗ формується небезпечна тенденція щодо відмови від занять з фізичного виховання

kabmin13 03 2012

 
Голова комітету Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, «ударівець» Артур Палатний звернувся до прем’єр-міністра з проханням вжити невідкладних заходів для недопущення руйнування системи фізичного виховання студентської молоді. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі партії «УДАР».


За словами народного депутата, в рамках імплементації нової редакції закону «Про вищу освіту», який набув чинності восени 2014 року, автономія вищих навчальних закладів передбачає можливість самостійного визначення навчальних дисциплін. У цій ситуації формується небезпечна тенденція щодо відмови ВНЗ від занять з фізичного виховання з метою економії коштів на утримання спортивних споруд, заробітної плати тощо.

«Проблема із організацією фізичного виховання і масового спорту серед студентської молоді ще більше загострилася після листа Міністерства освіти та науки від 13 березня 2015 року на адресу ректорів, в якому вказується, що заняття у спортивних секціях до навчальних планів не включаються і можуть бути організовані як факультативи, тобто у позанавчальний час за бажанням студентів. Іншими словами, тепер ця дисципліна може просто зникнути з навчального процесу ВНЗ», - наголосив Палатний.

Голова парламентського комітету зазначив, що сучасний стан здоров’я молоді викликає тривогу. «Загальна кількість студентів з відхиленнями у стані здоров’я коливається від 20 до 60%. Тому заняття з фізичної реабілітації для молоді є обов’язковими, а висока рухова активність та фізичне виховання студентів сприятиме здоров’ю і збереженню генофонду української нації», - переконаний Артур Палатний.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.