​Споживачі платять «Роттердам плюс», але екологічна якість до Роттердаму навіть не наближається

У жовтні минулого року ДТЕК купував у США вугілля із сіркою 3,3% (посилання на новину - тут). Це втричі більше, аніж стандарт Роттердаму (<1%). А в тарифах споживачі із квітня 2016 року платять саме Роттердам+.


В Україні середня сірка вугілля близько 2%. Тобто споживачі платять Роттердам+, але екологічна якість до Роттердаму не наближалася, а навпаки - віддалялася. Пояснювали це просто і нехитро: «ну ми ж змішуємо американське вугілля із українським вугіллям».

Мені потрапили імпортні дані за листопад. Виявляється, у листопаді ДТЕК із США імпортував вугілля із сіркою ще вище, аж 3,46%.

Купували через свою швейцарську прокладку DTEK Trading SA, там залишали маржу і «надували» вхідну ціну для України.

Отже, бізнес-план:

1. Отримали в тарифах Роттердам+.

2. Купили дешеве екологічне шкідливе вугілля.

3. Через свою швейцарську прокладку зробили його дорогим.

4. Тим самим завищили витрати, тобто занизили базу до оподаткування в Україні.

5. І вже цим дорогим американським вугіллям виправдали Роттердам+.

6. Повертаємось в пункт 1.

Звичайно, державні органи мали б швидко розкусити і наказати за ухилення від сплати податків та використання екологічно шкідливого вугілля. Але у нас - нагородили Роттердамом+, і більше нічого не помічають.

Жителям Запоріжжя, Ладижину та інших міст, куди відправлялося на спалювання це «цінне» американське вугілля, можна лише поспівчувати. Як бачимо, цинізм і жадібність перемогли соціальну відповідальність.

Andriy Gerus, facebook.com

Фото theinsider.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.