​Геть до москви?

Чим далі, тим дивніші речі відбуваються в українській енергетиці. Глобальний розворот від Заходу на Схід стає все більш тенденційним у енергетиці.


Епізод 1. Європейці

Я розповідав про те, що НКРЕКП прийняла норму про обкладання експорту електроенергії додатковим митом. Зробили це після дуже суворого за тональністю застереження від європейського Енергоспівтовариства. Ані лист пана Копача, ані виступ представника ЕС під час обговорення в Києві навіть не намагались почути. Навіть пропозиція хоча б проконсультуватись нікого не цікавила. Рішення спущене А.Герусом приймалось беззастережно.

Епізод 2. Сьогодні отримав лист від АМКУ. НКРЕКП, приймаючи рішення по оподаткуванню експорту, пішло всупереч позиції АМКУ, хоча на засіданні інформували про погодження позицій.

Епізод 3. Американці

Учора відбувся ще один символічний жест, який має занепокоїти нарешті українську професійну громадськість. Після того як ми підняли тему махінацій на ринку, з’явились журналістські розслідування, вийшли усі виробники з погрозливими заявами, НКРЕКП було змушене почати якусь діяльність. Загалом, достатньо внести розумні правки в Правила Ринку, щоб припинити маніпуляції, потім назвати компанії, які в них брали участь, і позбавити ліцензій. Вчора було обговорення цих правок.

В Україні діє місія USAID, це американські консультанти, які, власне, і приїжджали до України з метаю реформувати наш ринок. Привести його до європейських стандартів. Учора представники місії прийшли до комісії зі своїми пропозиціями. У це важко повірити, але на обговорення змін до правил ринку вони не потрапили. Спочатку понад годину від них вимагали погоджених з СБУ документів, потім ще годину під різними приводами не допускали до засідання. У решті-решт, терпець у іноземців увірвався і вони пішли. При всій своїй дипломатичності вони погано ховали своє роздратування і повне нерозуміння, чому це їх місія, яка бере участь майже в усіх важливих обговорення по ринку на всіх рівнях, була так грубо викинута на вулицю? Яку загрозу вони взагалі могли становити для Регулятора і які рішення так принципово приймали, навіть не вислухавши їх?

Спочатку повне ігнорування європейського співтовариства, тепер зневага до USAID – це яскравий сигнал не лише партнерам на Захід, це великий такий смачний привіт від українських «інвест-няньок» будь-якому іноземцю.

Великоповажні Члени НКРЕКП.

По-перше, пам’ятайте, що ваше утримання обходиться споживачам у чималу суму, яка включена до наших платіжок.

По-друге, пам’ятайте, що згідно з існуючим законом і історією вашого призначення саме президент України несе фактично особисту відповідальність за вас і рішення, які ви приймаєте.

По-третє, резонансний скандал, спричинений вашим недостатньо прорахованим рішенням про дві газові платіжки, підтверджує, м’яко кажучи, що вам є куди зростати в професійному плані.

Щиро сподіваємося на вашу адекватність та незаангажованість.

Alexey Kucherenko, facebook.com

Фото glavcom.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Заява спікера Джонсона нарешті підкріплена його рішучістю винести на голосування 60 мільярдів доларів допомоги від США Україні

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.