Скандал у російському суді: бандою вбивць керували з Кремля

hasis

 
Сенсаційна заява прозвучала 20 листопада в Московському обласному суді, де слухалася кримінальна справа банди вбивць, які називали себе БОРН (бойовий загін російських націоналістів). Доставлена для дачі показань з колонії, де вона відбуває покарання за інший злочин, свідок Євгенія Хасіс заявила, що злочинне угруповання курирували безпосередньо в Адміністрації президента Росії і навіть давали їй завдання на вбивства неугодних людей. Назвала вона й ім'я співробітника, відповідального за керівництво «політичними кілерами», повідомив в минулий четвер російський ресурс «Грані.ру».


За словами Євгенії Хасіс, безпосереднім куратором угруповання БОРН в Адміністрації президента Росії, посада якого під час гучного вбивства журналістки «Нової газети» Анастасії Бабурової та адвоката Станіслава Маркелова в 2009 році обіймав теперішній прем'єр-міністр Дмитро Медведєв, був такий собі Леонід Сімунін. Раніше чиновник засвітився в якості організатора в підмосковних Люберцях прокремлівського громадського руху «Місцеві», за що і був запрошений на службу в державні структури. Всі ці роки він продовжував працювати в урядових органах, а в серпні 2014 був направлений в так звану «Донецьку народну республіку» надавати місцевим проросійським терористам допомогу в сфері енергетики.

Зокрема, як розповіла свідок, співробітник Адміністрації президента Росії Леонід Сімунін замовив члену угруповання БОРН Іллі Горячеву вбивство неугодного співробітника ФСБ. За цю операцію він пообіцяв виплатити винагороду в розмірі 5 тисяч євро.

Судячи з сьогоднішніх свідчень Євгенії Хасіс, не всім планам вбивць з угрупування БОРН вдалося здійснитися. Зокрема, серед намічених жертв фігурував московський адвокат Вадим Клювгант, який захищав Михайла Ходорковського, і петербурзький журналіст на прізвище Бойко.

Проте, підсудні Юрій Тихомиров, Максим Баклагін, Михайло Волков та В'ячеслав Ісаєв встигли убити чимало людей. Серед їхніх жертв - суддя Московського міського суду Едуард Чувашов, чемпіон світу з тайського боксу Муслім Абдулаєв, таксист Сосо Хачикян і ще кілька людей.

Сама Євгенія Хасіс разом зі своїм поплічником Микитою Тихоновим була засуджена раніше і відбуває покарання за вбивство Станіслава Маркелова і Анастасії Бабурової. Третій обвинувачений у цьому злочині Ілля Горячев був затриманий пізніше і поки не засуджений. У даний час він утримується в СІЗО і знайомиться з матеріалами справи.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.