​Верховний суд США вирішив відпускати правосуддя без одного судді

Після довгої відпустки Верховний суд США відновив у понеділок свою працю. Вперше за 25 років лише вісім із дев’яти місць в суді заповнені, місце дев’ятого судді буде вирішене щойно після президентських виборів. Про це повідомляє «Голос Америки».


Ідеологічно Верховний суд поділений між лібералів і консерваторів від лютого, коли помер суддя консервативних поглядів Антонін Скалія. Його смерть спричинила те, що кілька важливих справ не можуть бути вирішені без призначення і підтвердження Сенатом нового судді.

Запропонований президентом Обамою суддя Меррік Ґарланд не був затверджений. Республіканські сенатори кажуть, що з вирішенням справи кандидатури на суддю Верховного суду вони чекатимуть до часу обрання нового президента.

Це означає, що коли американські виборці оберуть між двома дуже відмінними президентськими кандидатами, демократом Гілларі Клінтон і республіканцем Дональдом Трампом, новий суддя матиме вплив на рішення Верховного суду на майбутні роки.

Якщо на президентських виборах переможцем вийде Клінтон, дуже правдоподібно, що Ґарланд був би затверджений Сенатом, і в суді було б п’ятеро лібералів і четверо консерваторів. Якщо Трамп вийде переможцем, він правдоподібно знайде іншого консервативного кандидата на місце Скалії, і ідеологічний баланс перемістився б у більш консервативному напрямку.

Тим часом нинішня колегія Верховного суду має місяць часу до обрання наступника Обами. Тому судді запланували розглядати справи, які не мають великого ідеологічного значення, такі, як інтелектуальна власність, зміна меж виборчих округів і недозволені практики на біржі.

Незважаючи на результати президентських виборів, у Верховному суді можуть відбутися додаткові зміни. Двом суддям уже понад 80 років, а третьому 78 років.

Найстаршій судді Рут Бейдер Ґінсберґ уже 83 роки і вона вирішуватиме час виходу на пенсію з дня на день.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.