​Екс-радник Трампа Річард Гейтс погодився співпрацювати з групою спецпрокурора Мюллера

Колишній радник виборчого штабу і перехідної команди Дональда Трампа Річард Гейтс в п'ятницю визнав себе винним в рамках угоди, укладеної зі слідчою групою спецпрокурора Мюллера, zrbq проводить розслідування щодо російського втручання в передвиборну кампанію 2016 року, повідомляє «Голос Америки».


У заяві, переданій до федерального суду Вашингтона, Гейтс визнав звинувачення в участі в змові проти Сполучених Штатів і дачі неправдивих свідчень агенту ФБР.

Раніше в п'ятницю слідча група Мюллера передала в суд додаткові документи, що свідчать про те, що Роберт Гейтс приховав інформацію про зустріч, в ході якої обговорювалася ситуація в Україні та можливі дії США.

У переговорах, що пройшли в березні 2013 року, брали участь екс-глава виборчого штабу Трампа Пол Манафорт, вашингтонський лобіст і член Конгресу США, чиї імена не називаються. За даними американських ЗМІ, мова може йти про конгресмена-республіканця Дане Рорабахера.

Днем раніше слідча група Мюллера також надала суду документи, в яких Річард Гейтс і Пол Манафорт звинувачуються в фінансовому шахрайстві на суму в 30 мільйонів доларів.

На думку спостерігачів, згода Гейтса співпрацювати зі слідством може стати неприємним сюрпризом для колишнього керівника штабу Трампа Пола Манафорта, який залишив цю посаду в серпні 2016 року.

У п'ятницю Манафорт поширив офіційну заяву, оголосивши, що не має наміру визнавати звинувачення на свою адресу.

«Не погоджуючись з тим, що сьогодні заявив Рік Гейтс, я продовжую наполягати на своїй невинності, - повідомив Пол Манафорт. - Я сподіваюся і очікую від своїх партнерів по бізнесу, що вони знайдуть в собі сили боротися, доводячи нашу невинність».

Фото VOA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.