​Манафорту закидають тиск на свідків і можуть запроторити за грати

Спеціальна прокуратура, очолювана Робертом Мюллером, яка розслідує намагання росії впливати на минулу президентську кампанію у США, звинуватила підозрюваного Пола Манафорта у спробах впливу на свідків.


Манафорту, який був менеджером виборчої кампанії Дональда Трампа, а раніше працював радником українського президента віктора януковича та його проросійської «партії регіонів», тепер загрожує досудове ув’язнення, повідомляє «Голос Америки».

Перший судовий процес у штаті Вірджинія призначений на кінець літа. Суду у Вашингтоні за іншою частиною звинувачень очікують згодом.

69-річному Полу Манафорту висунули обвинувачення у змові, ухиленні від податків та у відмиванні грошей і він перебуває під домашнім арештом, очікуючи суду.

Манафорт відкидає усі звинувачення, офіційно оприлюднені у лютому.

Президент Дональд Трамп заперечує будь-яку змову його виборчої кампанії з росією і критикує розслідування Мюллера.

Прокуратура Мюллера у понеділок подала до суду в Окрузі Колумбія вимогу про зміну досудового затримання підозрюваного, стверджуючи, що Манафорт та спільники неодноразово контактували з двома свідками, намагаючись забезпечити фальшиві свідчення щодо діяльності Манафорта, коли він співпрацював з віктором януковичем.

Згідно з підозрами, які вперше були оприлюднені в Україні, Пол Манафорт отримав десятки мільйонів доларів за його роботу на користь віктора януковича та близьких до українського президента політичних і бізнесових кіл.

У декларації, поданій до американського суду в понеділок, спеціальний агент ФБР Брок Домін написав, що метою контактів підозрюваного зі свідками було «намагання вплинути на їхні свідчення» під час майбутнього процесу.

Спеціальне розслідування Роберта Мюллера, яке почало роботу минулого року, вже оголосило 22 обвинувальних акти, більшість яких стосуються російських громадян.

Обвинувачення висунуті, зокрема, колишньому президентському раднику з питань національної безпека Майклу Флинну, колишньому заступнику менеджера виборчої кампанії Ріку Ґейтсу та колишньому раднику з міжнародних питань Джорджу Пападопулосу.

Пол Манафорт. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.