​росія вперше буде відповідати за порушення міжнародного права - рішення суду ООН

Заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль назвала рішення Міжнародного суду ООН, який визнав юрисдикцію за позовом України проти росії, перемогою здорового глузду. Про це вона сказала журналістам в Гаазі після оголошення рішення суду, повідомляють українські ЗМІ.


«Це рішення дозволяє нам рухатися з судом далі і доводити всьому світовому співтовариству факти порушення російською федерацією міжнародного права. Це перемога не тільки українців, не тільки верховенства права. Це перемога здорового глузду. Яка доводить, що всі країни, незалежно від розміру та ролі в Раді безпеки ООН, повинні відповідати за порушення міжнародного права», - сказала Олена Зеркаль.

Вона додала, що суд підтримав всі прохання української сторони, і далі справа буде розглядатися по суті.

«росія вперше буде відповідати за порушення міжнародного права і порушення прав людини. За всіма фактами, по всіх наших звинуваченнях, які надані в нашому меморандумі, в тому числі і по MH17», - сказала Зеркаль.

Зеркаль зазначила, що доступ до всіх матеріалів процесу буде відкритим, що може вплинути на подальше вирішення питання про створення трибуналу в рамках Ради безпеки ООН.

Заступник міністра також нагадала, що Україна подала ще один позов проти росії про порушення Конвенції ООН з морського права. Арбітражний трибунал в Гаазі повинен винести рішення по юрисдикції «морського» позову найближчим часом.

Суд ООН. Фото з прямої трансляції на каналі YouTube Крим.Реалії



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.