У лікарні Пномпеня помер начальник тюрми катувань червоних кхмерів

В середу, у віці 77 років в лікарні Пномпені помер колишній головний допитувач і найвищий катувальник геноцидного режиму червоних кхмерів у Камбоджі Каїнг Гуек Ів, більш відомий під псевдонімом Дач, що служив начальником сумнозвісної в'язниці Туол Сленг, а пізніше був засуджений за злочини проти людства трибуналом військових злочинів, який підтримує ООН, за свою роль в режимі "Поля вбивств".

Прес-секретар трибуналу Нет Феактра повідомив, що Дач, який був госпіталізований з понеділка, помер трохи після опівночі.
Колишній вчитель математики, став найжахливішим катом червоних кхмерів, коли ультрамаоїстський режим був при владі з 1975-1979 років.
Дач контролював катування та зізнання тисяч чоловіків, жінок та дітей у колишній школі Пномпеня Туол Сленг, відправивши близько 15 000 людей на смерть на сусідніх "Полях вбивств".

Він був першим членом Червоних кхмерів, котрий був засуджений перед трибуналом військових злочинів у Камбоджі, і його відправили доживати до в'язниці Кандал після того, як апеляція продовжила його пожиттєве покарання у 2012 році.
Його свідчення в трибуналі стали важливими доказами для мільйонів камбоджійців, які постраждали за режиму, оскільки Дач зберіг точні записи з в'язниці, які виявляли усі страшні аспекти таємної діяльності червоних кхмерів.
Більшість його в'язничного персоналу були неосвіченими хлопчиками-підлітками, і Дач сказав, що їх можна легко навчити, бо вони "як чистий аркуш паперу".

Хоча він просив прощення за злочини, вчинені в тюрмі, пізніше він збентежив тих, хто вижив, попросивши виправдати на тій підставі, що він не є старшим членом ієрархії червоних кхмерів. "Я шанобливо і неухильно виконував накази", - сказав він в одному із своїх останніх публічних заяв до суду.
Робота Трибуналу з воєнних злочинів була спаплюжена обмеженим обсягом та віком обвинувачених, і було зафіксовано лише три вироки, включаючи Каїнг Гуек Іва.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.