​США запровадили санкції проти іранських суддів за порушення прав людини

Сполучені Штати в четвер ввели санкції проти революційного суду Ірану, двох суддів та трьох в’язниць. Держсекретар США Майк Помпео заявив, що іранський суддя Сеєж Махмуд Садаті, суддя Мохаммад Солтані, розділ 1 Революційного суду Ширазу, а також три в‘язниці, відповідальні за низку порушень прав людини, повідомляє «Голос Америки».


«Це включає попередні випадки катувань, жорстокого, нелюдського або зневажливого поводження, або покарання, довільні затримування, відмову у правах тим, хто лише хотів практикувати свою віру, проводити мирні зібрання та виражати свої думки», - заявив Помпео.

Він наголосив на «жахливій справі» Невада Афкарі, 27-річного спортсмена, якого було страчено в Ірані 12 вересня 2020 року, незважаючи на протести міжнародної спільноти. Президент США Дональд Трамп також звертався до Ірану стосовно Афкарі. Спортсмена-рестлера було заарештовано в 2018 році після його участі в протестах і звинувачено у вбивстві. Помпео заявив, що суд провели «поспіхом і надзвичайно несправедливо».

Введення санкцій наголошує на «справжній ролі революційних судів та їхніх суддів, які є лише інструментом для втілення брутальної ідеології іранського режиму та придушення опозиції, - говорить Помпео. - Вони не проводять справедливе судочинство, але намагаються позбавити народ Ірану справедливого судового розгляду, прав людини та основоположних свобод».

Посадовці Ірану засудили американські санкції.

Раніше цього тижня, США запровадили санкції проти Міністерства оборони Ірану та учасників ядерної програми, оголосивши про повернення міжнародних санкцій ООН проти Ірану – питання, з якого ООН ще не видало роз‘яснення.

Майк Помпео. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.