​Хакера-українця засудили до 10 років у США за організацію міжнародної хакерської групи FIN7

35-річного українця Федора Гладира засудили у США до десяти років ув‘язнення, а також виплати компенсації обсягом 2,5 мільйона доларів. Гладира звинувачують у тому, що він був організатором хакерської групи FIN7, оголосила в.о. Прокурора США Терра Горман. Гладир частково визнав свою провину, повідомляє «Голос Америки».


Група FIN7 об‘єднувала десятки хакерів і в основному здійснювала злами мереж ресторанів, готелів та грального бізнесу. Загальна шкода, яку дії групи завдали банкам, підприємствам торгівлі, платіжним компаніям та споживачам, за оцінками Міністерства юстиції США, перевищує мільярди доларів.

«Ця злочинна група нараховувала більше 70 осіб, роботу яких було організовано за підрозділами та командами. Дехто був хакером, дехто займався розробками зловмисних програм для введення у комп‘ютери, ще інші писали зловмисні електронні повідомлення, щоб обманути жертв і примусити їх встановити зловмисне програмне забезпечення на свої комп’ютери, - говорить Горман. - Цей обвинувачений працював на перехресті цих видів діяльності і тому несе велику відповідальність за шкоду, нанесену компаніям та організаціям».

У Сполучених Штатах, згідно з даними Мін’юсту США, FIN7 успішно зламував комп‘ютерні мережі компаній у всіх 50 штатах та в окрузі Колумбія, викрав більше 20 мільйонів даних карток клієнтів з більше ніж 6 500 платіжних терміналів в більш ніж 3 600 місцях розташування.

Поза межами США група здійснювала хакерські напади у Великій Британії, Австралії та Франції.

Гладира було заарештовано в 2018 році в Німеччині, а згодом видано для суду до США.

Фото Adobe Stock



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.