​Засуджений міжнародним трибуналом Радован Караджич довічно сидітиме у британській в’язниці

Британський уряд повідомив, що колишній лідер боснійських сербів Радован Караджич, якого міжнародний трибунал засудив до довічного ув’язнення, відбуватиме термін у Великій Британії. 75-річного Караджича визнали винним у злочинах війни і злочинах проти людяності за його дії під час війни в Боснії Герцеговині 1992-95 р. Трибунал ООН 2016 року назвав його винним, зокрема, у масовому вбивстві 8 000 мусульманських чоловіків та юнаків у Сребрениці, повідомляє «Голос Америки».


Караджича також назвали відповідальним за облогу Сараєва, під час якої від обстрілів загинули приблизно 10 000 цивільних мешканців міста.

Початково йому присудили 40 років в’язниці, але в результаті розгляду апеляції 2019 року ув'язнення було змінене на довічне.

Досі Караджич перебував у камерах тимчасового утримання трибуналу в Нідерландах.

«Ми повинні пишатися тим фактом, що Велика Британія, починаючи з намагань заарештувати (Радована Караджича) та надаючи тепер в'язничну камеру, впродовж 30 років підтримувала встановлення справедливості за ті тяжкі злочини», - заявив британський міністр закордонних справ Домінік Рааб.

Урядовець зауважив, що Караджич - «один з небагатьох людей, визнаних винними у геноциді».

Адвокати засудженого поскаржилися, що у британських в’язницях його життю загрожуватимуть в’язні - ісламістські екстремісти.

Війна в Боснії, яку називають найкривавішою у Європі з часів Другої світової, призвела до загибелі 100 000 людей, і мільйони втратили домівки.

Радован Караджич завжди доводив, що очолювані ним сили лише захищали сербське населення.

Після висунення обвинувачень його довго розшукували і затримали 2008 року в Сербії.

Спеціально створений у Гаазі Міжнародний трибунал ООН щодо злочинів у колишній Югославії засудив десятки осіб, які відбувають покарання у різних країнах Європи.

Радован Караджич. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.