​Власнику Telegram заборонили покидати Францію, призначили заставу і оголосили обвинувачення за кількома кримінальними статтями

Засновнику і власнику платформи Telegram Павлові Дурову у Франції пред'явили обвинувачення за кількома статтями. Про це мовиться у повідомленні прокуратури Парижа. Серед обвинувачень – розповсюдження зображень неповнолітніх із дитячою порнографією, торгівля наркотиками, шахрайство, злочинна змова, співучасть організованого угруповання в адмініструванні онлайн-платформи для здійснення незаконних фінансових транзакцій і відмивання грошей, відмова передати на запит уповноважених органів інформацію чи документи та низка інших, повідомляє Голос Америки.

Окремі правопорушення, якщо будуть доведені, передбачають покарання до 10 років позбавлення волі та грошові штрафи.

За Дуровим встановлено судовий нагляд із сумою застави понад 5 мільйонів євро, зобов'язанням двічі на тиждень з'являтися у відділку поліції, а також заборонено залишати територію Франції.

За інформацією агенції Reuters, додаток для обміну повідомленнями Telegram має майже мільярд користувачів, а випадок з власником платформи Дуровим «підживив дебати про свободу слова»:

«Затримання Дурова розпалило дискусію про те, де закінчується свобода слова і починається дотримання закону», - пише Reuters.

Прокурорка Парижа Лор Беккю заявила, що суддя визнав наявність підстав для офіційного розслідування щодо Дурова за всіма звинуваченнями, за якими його заарештували.

Розслідування може тривати роками, перш ніж справу відправлять до суду або відкладуть, нагадує Reuters.

Арешт Дурова у паризькому аеропорту викликав обурення в росії, нагадує видання PBS. Там це рішення назвали політично мотивованим. А в Ірані, де Telegram широко використовується, попри офіційну заборону після багатьох років протестів проти шиїтської теократії країни, арешт Дурова викликав реакцію верховного лідера Ісламської Республіки.

Аятолла Алі Хаменеї завуальовано похвалив Францію за «суворість» щодо тих, хто «порушує ваше управління» Інтернетом.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив у понеділок, що арешт Дурова був не політичним кроком, а частиною незалежного розслідування.

Натомість президент України Володимир Зеленський під час останньої пресконференції сказав, що він - проти посиленого регулювання соцмереж.

Крім росії і Франції, Дуров також є громадянином Об'єднаних Арабських Еміратів і острівної держави Сент-Кітс і Невіс в Карибському басейні.

CNN наголошує, що арешт Дурова «викликав особливе занепокоєння як в Україні, так і в росії», де мережа, як констатує видання, стала ключовим інструментом комунікації серед військовослужбовців та громадян під час війни росії проти України.

Стилізована ікона засновника Telegram Павла Дурова. Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан у новому воєнному зведенні на 13 вересня розповів про ситуацію на Курщині і Донбасі

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.