​Нові документи команди спеціального прокурора надали нові докази в справі Трампа скасувати результати виборів

Дональд Трамп готував спробу скасувати вибори 2020 року ще до того, як програв, свідомо висував неправдиві заяви про шахрайство на виборах і «вдавався до злочинів» у своїй невдалій спробі зберегти владу, згідно з документами суду, оприлюдненими в середу, в яких наводяться нові докази в знаковій кримінальній справі проти колишнього президента, повідомляє Голос Америки.

Нові документи команди спеціального прокурора Джека Сміта надають нові деталі того, що прокурори планують довести, якщо справа за звинуваченнями проти Трампа в змові з метою скасування результатів виборів, дійде до суду.

Хоча багатомісячне розслідування Конгресу та сам обвинувальний висновок детально описують спроби Трампа скасувати результати виборів, у заяві наводяться раніше невідомі свідчення найближчих помічників Трампа, які змальовують «дедалі відчайдушнішого» президента, який, втрачаючи контроль над Білим домом, «використовував обман, щоб атакувати кожен етап виборчого процесу».

«Ну то й що?» - згідно з документами Трамп сказав помічнику після того, як йому повідомили, що віцепрезидента Майка Пенса терміново доставили у безпечне місце після того, як натовп прихильників Трампа увірвався в Капітолій США 6 січня 2021 року, щоб спробувати перешкодити засвідчити результати виборів.

«Деталі не мають значення», — сказав Трамп, коли радник сказав, що його адвокат не зможе довести неправдиві звинувачення в суді, йдеться в заяві.

Заяву було оприлюднено попри заперечення юристів Трампа в останній місяць президентських перегонів, під час яких демократи намагалися вказати на відмову Трампа прийняти результати попередніх виборів як на причину, чому він не може виконувати обов'язки на посаді.

Це питання постало нещодавно під час віцепрезидентських дебатів у вівторок ввечері, коли губернатор Міннесоти Тім Волз, демократ, засудив насильство в Капітолії, а опонент від Республіканської партії, сенатор від Огайо Джей Ді Венс, відмовився прямо відповідати на запитання, чи програв Трамп у 2020 році.

Документи прокуратури спочатку були закритими, після висновку Верховного суду, який надав колишнім президентам широку недоторканність за дії, які вони виконують на посаді, рішення, яке звузило сферу переслідування та усунуло можливість судового розгляду до виборів наступного місяця.

Мета подання полягає в тому, щоб переконати окружного суддю США Таню Чуткан у тому, що злочини, які інкримінуються в обвинувальному висновку, були скоєні Трампом у приватній якості, а не на посаді президента, і тому можуть фігурувати у справі.

Чуткан дозволила оприлюднити версію, де частини тексту закрито, хоча адвокати Трампа стверджували, що несправедливо оприлюднювати документ перед виборами.

Невідомо, чи дійде справа до суду, особливо якщо Трамп переможе на президентських виборах і новий генпрокурор виступить за припинення справи, однак у документі наведені свідчення і докази, які прокурори нададуть суду присяжних.

Тепер Чуткан належить вирішити, які з дій Трампа є офіційними і підпадає під імунітет від судового переслідування, а які, за словами команди Сміта, є «злочинами приватної особи», щодо яких імунітет не діє.

«Хоч підсудний був чинним президентом під час інкримінованої змови, його схема була в основному приватною, — написала команда Сміта, додавши, — Коли підсудний програв президентські вибори 2020 року, він вдався до злочинів, щоб спробувати залишитися на посаді».

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан у своєму новому воєнному зведенні на 4 жовтня обговорив такі теми:

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.