Державні службовці «нагріли руки» на мові

Державні службовці «нагріли руки» на мовіПрокуратура міста Києва виявила факт розтрати службовцями бюджетних коштів, виділених на виконання заходів державної цільової програми. Збитки державі сягнули 881 тис. грн.

У рамках програми з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції на 2008-2011 роки Державною службою України було перераховано Школі вищого корпусу державної служби бюджетні кошти в сумі понад 2 млн. грн. за навчання та мовну підготовку державних службовців упродовж 2009-2010. У подальшому кошти були перераховані до ТОВ «Спеціалізований мовний центр «Менеджер». Втім у 2009 році дане товариство всупереч ліцензійних умов здійснило навчання 470 осіб з англійської мови, перевищивши визначений ліміт на 120 осіб.

Протягом 2009-2010 років товариство мало забезпечити досягнення належного рівня мовної підготовки 1148 державних службовців та підвищення кваліфікації з іноземної мови.

Отримавши кошти, ТОВ «СМЦ «Менеджер» перерахувало їх нібито на закупівлю учбового інвентарю та канцелярських товарів на рахунки десяти суб’єктів господарювання, які мають ознаки фіктивності. Дії були направлені на виведення грошей з легального сектору економіки.

Доведено, що за проведення відповідних занять та тренінгів з державними службовцями центральних органів влади викладачами отримано значно менші суми коштів, ніж вказано у фінансових документах ТОВ «СМЦ «Менеджер», а в ході навчання вони користувались виключно власними науковими матеріалами або взагалі ними заняття не проводилися.

За результатами перевірки прокуратурою столиці 03 березня 2012 року порушено кримінальну справу за фактом розтрати службовими особами Школи вищого корпусу державної служби Національного агентства з питань державної служби та ТОВ «Спеціалізований мовний центр «Менеджер» майже половини коштів (881 тис. грн.), профінансованих на виконання державної цільової програми (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 367 КК України), повідомляє прес-служба Прокуратури міста Києва.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.